İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Stand-Up'da Alevilere hakaret soruşturması

Stand-Up'da Alevilere hakaret soruşturması

Kadıköy'deki stand-up programında Alevilere yönelik hakaret içerikli sözler sarf ettiği belirtilen Pınar Fidan ve Özgür Tosun hakkında, "Halkın bir kesimini din, mezhep farkı gözeterek aşağılama" suçundan 1'er yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. 

Kadıköy'de bir eğlence mekanında bu yıl Mart ayında yaptıkları stand-up programında Alevilere yönelik bazı sözler sarf eden Pınar Fidan ve Özgür Tosun hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.  İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı Furkan Okudan tarafından yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede, şüpheliler Pınar Fidan ve Özgür Tüsun'un Kadıköy'de bir eğlenme mekanında 'Tuz Biberi' isimli bir stand-up programı yaptıkları, programda Alevilere yönelik kullanılan sözlerin hakaret içerikli olduğu gerekçesi ile ihbar edilmesi üzerine soruşturmanın başladığı belirtildi. 

ŞÜPHELİLER SUÇLAMAYIK KABUL ETMEDİLER

Şüpheli Pınar Fidan'ın ifadesinde herhangi bir propaganda ve kışkırtma amacıyla hareket etmediğini, amacının mizah yapmak olduğunu, suç işleme kastının bulunmadığın ve yanlış anlamadan dolayı özür dilediği belirtildi. 

1'ER YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Şüpheli Özgür Tosun'un, suça konu diyaloğun şaka amaçlı olduğunu söylediği belirtilen iddianamede, şüpheliler Pınar Fidan ve Özgür Tosun'un "Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 6'şar aydan 1'er yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istendi.  İddianamenin gönderildiği İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nin 15 gün içinde iddianamenin kabulü veya reddi yönünde karar vermesi bekleniyor.