Sultangazi Belediyesi, bu yıl yine ilkokul birinci sınıfa başlayan 12 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye seti hediye ederek miniklerin eğitim hayatına unutulmaz bir başlangıç yapmalarını sağladı. Son dört yıldır süregelen bu uygulama ile toplam 58 bin öğrenciye kırtasiye malzemeleri dağıtılmış oldu.
Öğrencilere hediyeleri verildi
Hediye dağıtım programı, İsmetpaşa İlkokulu'nda düzenlendi. Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, burada yaptığı konuşmada, eğitime olan desteklerini önemle vurguladı. Öğrencilerin heyecanına ortak olan Dursun, verilen çantaların içeriklerini de tanıttı. Çantalar içerisinde beslenme çantası, abaküs, kalemtraş, silgi, kuru boya kalemi, defterler, kırmızı kalem, kurşun kalem, cetvel ve kalemlik yer alıyor.
Eğitime destek ve sosyal sorumluluk
Başkan Dursun, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Biz yaklaşık dört yıldır ilkokula başlayan bütün çocuklarımıza kırtasiye setleri, beslenme setleri, defter ve kalem hediye ediyoruz. Eğitimi destekliyor olmanın yanı sıra, bir açıdan da önemli bir sosyal destek sağlıyoruz. İlkokul birinci sınıfların bu hediyeleri ile mutlu olduklarını görüyoruz. Aileler de bu durumdan memnun. Bu yıl ilkokula başlayan 12 bin çocuğa yardımda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz."
Ayrıca, Dursun, yardımlarının sadece Sultangazi ile sınırlı olmadığını belirterek, "İlk başladığımızda deprem olmuştu; o dönemde Adıyaman'da tüm okullara da desteğimiz olmuştu" diyerek, toplumsal duyarlılıklarına da dikkat çekti.
Dursun, çocukların eğitim hayatına güzel bir başlangıç yapmaları için kendilerinin gereken her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.

İLKOKULA BAŞLAYAN MİNİKLERE HEDİYELERİ İSMETPAŞA İLKOKULU'NDA DÜZENLENEN PROGRAMDA VERİLDİ.