Yeni Birlik Gazetesi Gündem Sungurlu Belediye Başkanı Dere: Türkiye’nin savunma sanayi ihracatının yüzde 30’unun Sungurlu’dan yapıldığını görmek gurur vesilesi

Sungurlu Belediye Başkanı Dere: Türkiye’nin savunma sanayi ihracatının yüzde 30’unun Sungurlu’dan yapıldığını görmek gurur vesilesi

Sungurlu Belediye Başkanı Muhsin Dere, ilçenin savunma sanayi ihracatındaki önemini vurguladı ve yeni imar projelerinden bahsetti.

Sungurlu Belediye Başkanı Dere savunma sanayi ihracatını değerlendirdi

Sungurlu Belediye Başkanı Muhsin Dere, Türkiye’nin savunma sanayi ihracatının toplamda 10.5 milyar dolar olduğunu, bunun yüzde 30Çorum ve Sungurlu için büyük bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.

İmar planı ve konut projeleri

Başkan Dere, ilçedeki yatırımlar ve projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İlçenin planlı bir büyüme sürecine girdiğini vurgulayan Dere, son kapsamlı imar düzenlemesinin 1990 yılında yapıldığını hatırlattı. Yaklaşık 35 yıl aradan sonra hazırlanan revizyon imar planının son aşamasına gelindiğini belirtti. Dere, yeni düzenleme ile konut alanlarının genişletileceğini, sosyal donatı bölgelerinin artırılacağını ve otopark ihtiyacına yönelik kalıcı çözümler üretileceğini ifade etti.

Dere, TOKİ ve özel sektör yatırımlarının devam ettiğini ve bu projelerin kira fiyatlarının dengelenmesine katkı sağlayacağını belirtti. Bu bağlamda, TOKİ konutları ile birlikte 3 bin 500 dairenin ruhsatının verildiğini ve bu projelerin kente nüfus artışı getireceğini kaydetti.

Savunma sanayinde Sungurlu’nun önemine dikkat çekildi

Dere, Sungurlu’nun savunma sanayindeki önemine de vurgu yaptı. İlçede 3-4 farklı ihtisas OSB’ye ihtiyaç olduğunu belirten Dere, mevcut OSB’nin genişleme alanı için teklifin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na iletildiğini aktardı.

Su ve altyapı çalışmaları

İlçedeki su, asfalt ve çevre düzenlemesi çalışmalarına da değinen Dere, 212 kilometre içme suyu hattının yenilenmesi için geçici olarak çalışmalara başladıklarını belirtti. 140 kilometresi tamamlandığında daha önceki kayıp kaçak oranlarının yüzde 80’lerden yüzde 20’lere indirildiğini ifade etti.

Spor alanındaki başarılar

Sungurlu’nun spor alanındaki başarılarına da değinen Dere, Sungurlu Belediyespor voleybol takımının 2. ligden 1. lige ve ardından Efeler Ligi’ne yükseldiğinin altını çizdi. Dere, bu başarıların bölgede voleybol alanında imza atılan önemli gelişmeler olduğunu sözlerine ekledi.

Başkan Dere: "Türkiye'nin savunma sanayi ihracatının yüzde 30'nun Sungurlu'dan yapıldığını görmek...

Başkan Dere: "Türkiye'nin savunma sanayi ihracatının yüzde 30'nun Sungurlu'dan yapıldığını görmek gurur vesilesi"