Yeni Birlik Gazetesi Gündem Sürücüler dikkat: Türkiye’nin birçok noktasında trafik akışı kontrollü sağlanıyor

Sürücüler dikkat: Türkiye’nin birçok noktasında trafik akışı kontrollü sağlanıyor

Karayolları Genel Müdürlüğü yol durumu bültenine göre Türkiye genelinde birçok otoyol ve kara yolunda yapım ve bakım çalışmaları nedeniyle trafik kontrollü sağlanıyor.

KAYNAK: AA

Karayolları Genel Müdürlüğü yol durumu bültenine göre Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürütülen yapım, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle bazı otoyol ve kara yollarında ulaşım kontrollü olarak sürdürülüyor. Çalışmaların bulunduğu kesimlerde sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uyması gerektiği bildirildi.

Karayolları Genel Müdürlüğünün yayımladığı yol durumu bültenine göre, TEM Otoyolu’nun 0-1. kilometreleri arasında yer alan Sultanbeyli Ücret Toplama İstasyonu’nda Serbest Geçiş Sistemi’ne dönüştürme çalışmaları devam ediyor.

Söz konusu çalışmalar nedeniyle Sultanbeyli gişelerinden otoyola giriş ve çıkışlar servis yolları üzerinden sağlanıyor. Yetkililer, çalışmaların 24 saat esasına göre sürdürüldüğünü bildirdi.

İzmir-Aydın Otoyolu’nda Trafik İki Yönlü Veriliyor

İzmir-Aydın Otoyolu’nun Yalkıdere Köprüsü Aydın istikametinde yürütülen derz bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle ulaşımda geçici düzenleme yapıldı.

Bu kapsamda trafik akışı Aydın-İzmir istikametinden iki yönlü olarak gerçekleştiriliyor. Çalışmalar süresince sürücülerin yönlendirme işaretlerine dikkat etmesi gerektiği ifade edildi.

Mersin-Çeşmeli Otoyolu’nda Yapım Çalışması

Mersin-Çeşmeli Otoyolu’nun 2-3. kilometreleri arasında bulunan Çeşmeli-Kız Kalesi kesiminde yapım çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar nedeniyle bu bölümde ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Ankara-Samsun Yolunda Şerit Düzenlemesi

Ankara-Samsun yolunun 19-20. kilometreleri arasında Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu yapım çalışmaları sürdürülüyor.

Bu çalışmalar kapsamında hem Ankara hem de Samsun yönünde sol şeritler trafiğe kapatıldı. Ulaşım diğer şeritlerden kontrollü şekilde devam ediyor.

Yeni Zigana Tüneli’nde Bakım Çalışması

Trabzon-Maçka-Gümüşhane yolunun 43. kilometresinde bulunan Yeni Zigana Tüneli’nin Gümüşhane yönündeki tüpünde drenaj sistemi bakım çalışması yürütülüyor.

Söz konusu çalışma nedeniyle tünelde ulaşım tek şeritten kontrollü olarak gerçekleştiriliyor.

Elazığ-Diyarbakır Yolunda Yapım Çalışması

Elazığ-Diyarbakır yolunun 46-48. kilometreleri arasında yapım çalışmaları devam ediyor.

Bu kesimde trafik akışı tek şerit üzerinden kontrollü şekilde sağlanıyor.

Samsun-Ordu Yolunda Gizli Buzlanma

Samsun-Ordu yolunun 13-15. kilometreleri arasında bulunan Nefise Akçelik Tüneli’nin Samsun yönündeki çıkışında gizli buzlanma tespit edildi.

Bu nedenle bölgede ulaşım tek şeritten kontrollü olarak gerçekleştiriliyor.

Antalya Yolunda Heyelan Etkisi

Kumluca-Kemer-Antalya yolunun 15-16. kilometreleri arasında meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşımda düzenleme yapıldı.

Bu kesimde trafik, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak devam ediyor.

Kayseri-Pınarbaşı Yolunda Çalışmalar Sürüyor

Kayseri-Pınarbaşı yolunun 23-24. kilometreleri arasında yürütülen yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım düzenlemesi uygulanıyor.

Trafik akışı bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.

Balıkesir-Akhisar Yolunda Kavşak Çalışması

Balıkesir-Akhisar yolunun 9. kilometresinde bulunan Pamukçu Kavşağı’nda üst geçit çalışmaları devam ediyor.

Bu nedenle söz konusu kavşakta ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.