İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem 'Tapu' belgelerini yalanlayan Turgut Altınok ibreyi kendinden Mansur Yavaş'a çevirdi: İstifa etmeli

'Tapu' belgelerini yalanlayan Turgut Altınok ibreyi kendinden Mansur Yavaş'a çevirdi: İstifa etmeli

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, 600 konutun belgelerini yalanladı, Mansur Yavaş'a çıkıştı: 'İddiasını ispat etmediği için istifa etmeli'

KAYNAK: DHA

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, "Hani Turgut Altınok adına 600 tane daire vardı. Niye tapuyu çıkaramadılar? Yalan söylüyorlar. Yavaş, iddiasını ispat etmediği için istifa etmeli. Eseri yok, projesi yok, hizmeti yok, Ankaralıya anlatacak hiçbir şeyi yok" dedi.

Turgut Altınok, Keçiören Belediyesi Atatürk Ankara Milli Mücadele Müzesi'nin açılışına katıldı. Açılış öncesinde basın mensuplarının sorularının yanıtlayan Altınok, Mansur Yavaş'ın kendisine yönelttiği "Çocuklarınız memur olurken KPSS sınavına girdiler mi?" sorusunun hatırlatılması üzerine, "Mansur Yavaş önce kendi kızına kurduğu şirketi açıklasın. Londra'da kızına kurduğu şirket ve ortaklarını açıklasın. Ona sorun; Londra'daki şirketi hangi parayla almış" dedi.

'BUNLARIN HEPSİ TAZMİNAT ÖDEYECEK'

Altınok, Antalya'da 600 konutu olduğunu iddia eden bir gazetecinin dün televizyonda paylaştığı belgelere ilişkin de "Altınok'un özü bir, sözü birdir. Tamamen yalan, iftira, çamur. Niye "Turgut Altınok" diye bir tapu çıkaramadılar. Yalanını aslında orada ifşa etti. Bunların hepsinin tazminatlarını ödeyecekler. Yalan olduğu zaten ortada. Hani Turgut Altınok adına 600 tane daire vardı. Niye tapuyu çıkaramadılar? Yalan söylüyorlar. Siz de yalanın üzerine bize soru soruyorsunuz. Yavaş, iddiasını ispat etmediği için istifa etmeli. Söylediği yalanları, çamurları, iftiraları ispat etmediği için bana değil, gidin Yavaş'a sorun. Onun istifa etmesi lazım. Eseri yok, projesi yok, hizmeti yok, Ankaralıya anlatacak hiç biri şeyi yok. Neyini anlatacak?" diye konuştu.

'25 YIL BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPSA YİNE ALAMAZ'

Mansur Yavaş'ın Londra'dan daire aldığını, kızına şirket kurduğunu ve şu anda 25 milyon liralık evde oturduğunu söyleyen Altınok, "Hangi belediye başkanı maaşıyla alabilir bunu? 25 yıl belediye başkanlığı yapsa, hiç parayı harcamasa yine alamaz. Bana niye soruyorsunuz? Gidin ona sorun. Belgelerde "Altınok" diye bir isim var mıydı? Gördünüz mü bir tapu? Mal varlığını ben veriyorum. "Turgut Altınok adına tapu varsa bulun getirin" dedim; Antalya'da 600 tane. İstifa etmeyen namert ve şerefsizdir. Ama bunu iddia edenler de namert ve şerefsizdir. Yine sözümdeyim. Hem yalan söylüyorlar hem ispatlayamıyorlar hem de attıkları çamur, yalan içerisinde boğuluyorlar. "Turgut Altınok" diye bir tapu yok Antalya'da. Bunların istifa etmesi lazım, özür dilemesi lazım. Zerre gazeteciyse, zerre televizyoncuysa, zerre ahlakları, edepleri varsa seyrederler ve "Yalan söyledik, sana çamur attık, iftara attık, seçim arası özür diliyoruz" demeleri lazım" ifadelerini kullandı.