Tarihi Operasyon: 4 Günde 4 Noktada Dev Uyuşturucu Yakalandı
Ticaret Bakanlığı’nın gümrük muhafaza ekipleri, ülke genelinde gerçekleştirdikleri operasyonlarda toplam 2 tonun üzerinde uyuşturucu ele geçirdi. Bu yakalamalar, Türkiye tarihinde önemli bir rekor olarak kayıtlara geçti.
Ağrı Gürbulak’ta 2.7 Milyar TL’lik Likit Metamfetamin Şoku
Ağrı Gürbulak Gümrük Kapısı’nda durdurulan riskli TIR’da, piyasa değeri 2 milyar 768 milyon TL olan 764 kilo likit metamfetamin bulundu. Gelişmiş X-Ray sistemi sayesinde tespit edilen uyuşturucu, kaçakçılıkla mücadelede teknolojinin önemini bir kez daha ortaya koydu.
Ülke Genelinde Dev Uyuşturucu Operasyonları
Ambarlı Limanı’nda 279 kilo esrar, Kapıkule’de 382 kilo esrar, Dilucu ve Gürbulak kapılarında ise yüksek miktarda metamfetamin ele geçirildi. Bir hafta içinde yakalanan uyuşturucu miktarı, Türkiye’nin uyuşturucu kaçakçılığına karşı verdiği mücadelede önemli bir dönüm noktası oldu.