Mersin’in Tarsus ilçesinde uzun yıllardır merakla beklenen İsmetpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde inşaat süreci başladı. Temel atma töreni sırasında gerçekleştirilen duaların ardından ilk beton döküldü.
Proje ile birlikte toplamda 11 blokta 446 konut ve 48 iş yeri inşa edilecek. Tarsus Belediyesi tarafından hayata geçirilen projenin temel atma törenine, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, hak sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Temel atma töreni gerçekleştirildi
Başkan Boltaç, törende yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden itibaren İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi’ni öncelikli gündem maddeleri arasına aldıklarını belirtti. 2021 yılında hazırlanan projenin çeşitli nedenlerle ilerleyemediğini söyleyen Boltaç, hak sahipleriyle ortak akıl anlayışıyla süreci yeniden şekillendirdiklerini ifade etti.
Boltaç, "Bu sorunu çözecek olan idareciyim. Hak sahiplerimize her zaman; 'hak kaybı yaşamadan evlerine kavuşacaklar' dedik. Bugün de verdiğimiz sözün ilk adımını atıyoruz." dedi.
Yatay kentleşme vurgusu
Başkan, şehircilik anlayışına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, yatay kentleşmeyi savunduklarını ve yüksek katlı binalar yerine daha fazla yeşil alan ve mahalle kültürü isteyen bir Tarsus hayal ettiğini aktardı. Tarsus Belediyesi’nin bu projeyle süreci hızlandırmayı tercih ettiğini belirten Boltaç, temelden çatıya kadar tüm imalatların üst düzey kalite standartlarında yapılacağını vurguladı.
İsmetpaşa Mahallesi’nde başlayan dönüşüm projesinin, Tarsus’taki diğer kentsel dönüşüm projelerine örnek olacağını öne süren Boltaç, "Attığımız temel, güvene dayalı dönüşüm anlayışının da güçlü bir başlangıcıdır" diyerek, projenin önemine dikkat çekti. Projenin, 36 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
Temel atma programı, ilk betonun dökülmesinin ardından sona ererken, yüklenici firmanın projeyi daha kısa sürede tamamlamak üzere taahhütte bulunduğu bildirildi.

MERSİN'İN TARSUS İLÇESİNDE UZUN YILLARDIR ÇÖZÜM BEKLEYEN İSMETPAŞA MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNDE İNŞA SÜRECİ BAŞLADI.