Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde gerçekleştirilecek projeyle, 2 bin yıl önce Pompeiopolis Antik Kenti’nde yaşayanların sandallarla seyahat ettiği Gökırmak Çayı, yeniden sandallarla renklenecek. Zımbıllı Tepe mevkiindeki tarihi Paflagonya bölgesinin başkenti olan Pompeiopolis Antik Kenti kazıları sırasında, ilçe merkezinden geçen Gökırmak Çayı’nda antik dönemde sandallarla dolaşıldığı belirlendi.
Bu bulgular üzerine, Taşköprü Belediyesi, Gökırmak Çayında 2 bin yıl öncesindeki manzarayı günümüze taşımak amacıyla bir proje geliştirdi. Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’ın talimatıyla hazırlanan proje, Tarım ve Orman Bakanlığı ile DSİ 23. Bölge Müdürlüğü’ne sunuldu. Projenin hayata geçirilmesiyle, Gökırmak Çayı üzerinde sandallarla seyahat etme imkanı sağlanacak.
Proje hakkında bilgi veren Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, "Benim hayalim, Gökırmak üzerinde bir bent oluşturmak. Su seviyesini belli bir noktada yükselttikten sonra, tarihi köprüyü gerçekten özel bir alan haline dönüştürmek istiyoruz. Devlet Su İşleri ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile temas halindeyiz. Projeye olumlu yanıt alırsak, Taşköprü için önemli bir sosyal değer katacak. Ayrıca, Pompeiopolis Antik Kenti’ne gelen ziyaretçilerin dinlenebileceği bir alan yaratmış olacağız" dedi.
Başkan Arslan, "Bu kazılarda ortaya çıkan bir verimizdir. Gökırmak üzerinde yapacağımız proje ile su sporları ve eğlenceleri açısından önemli bir hizmet vermiş olacağız. Pompeiopolis’i geliştirme çalışmalarımıza ise Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ile başlamayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.
İlçedeki sosyal yaşamı geliştirmek için projeler yürüttüklerini ifade eden Arslan, "Devam eden 2,5 kilometrelik bir bisiklet yolu projemiz var. Bu projenin kaba inşaatının %50’si tamamlandı. Taşköprü’nün çehresinin dönüştüğünü göreceğiz" dedi.

2 bin yıllık gelenek yeniden yaşatılacak: Gökırmak Çayı sandallarla renklenecek