İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem TBMM’de LGS gerginliği: CHP’li Başarır’ın iddiaları Meclis’te tartışma yarattı

TBMM’de LGS gerginliği: CHP’li Başarır’ın iddiaları Meclis’te tartışma yarattı

LGS üzerinden yürütülen spekülasyonlar Meclis gündemini gererken, AK Parti ile CHP milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını hedef alan CHP'li Başarır’a, AK Parti sıralarından güçlü bir tepki geldi.

MUHABİR: Sibel Çınar

mecliste lgs tansiyonu yükseltti 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda, merkezi sınav sistemi LGS’ye yönelik ithamlar ve spekülatif söylemler, tansiyonun yükselmesine neden oldu. Zeytinlik alanlarının madencilik faaliyetlerine açılmasına ilişkin kanun teklifinin görüşüldüğü oturumda söz alan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, LGS’ye dair mesnetsiz şaibe iddialarını gündeme taşıdı.

Başarır’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın LGS sürecine ilişkin net ve kararlı duruşunu hedef alması, AK Parti sıralarında sert tepkiye yol açtı. Eğitim sistemini yıpratmaya yönelik ifadeler Meclis Genel Kurulu’nda gerginliğe neden oldu.

AK Parti’den Net Mesaj: “Devletin Eğitim Sistemini Karalamaya Çalışıyorsunuz”

AK Parti milletvekilleri, Başarır’ın iddialarına “İftira atıyorsunuz, gerçek dışı konuşuyorsunuz” şeklinde karşılık verirken, Başarır’ın üslubu ortamı iyice gerdi. AK Parti Bursa Milletvekili ve önceki dönem Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da tartışmaya dahil olmasıyla ortam daha da alevlendi.

Karşılıklı Sözlü Atışma Fiziksel Gerginliğe Dönüştü

CHP'li Ali Mahir Başarır’ın “Otur yerine, terbiyesiz!” şeklindeki yakışıksız ifadeleri üzerine bazı milletvekilleri arasında sözlü sataşmalar fiziksel yakınlaşmaya dönüştü. AK Parti ve CHP sıraları arasında yaşanan gerilimde vekiller adeta birbirlerinin üzerine yürüdü.

Meclis Başkanvekili Oturuma Ara Verdi

Yaşanan gerilimin büyümemesi için Meclis Başkanvekili Tekin Bingöl oturuma ara verdi. Gerilim sonrası tarafların yatıştırılması için milletvekilleri araya girdi.