İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem TDED'den uluslararası öğrenciler için deneme yarışması

TDED'den uluslararası öğrenciler için deneme yarışması

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğinin düzenlediği "Uluslararası Öğrenciler İçin Deneme Yarışması", "Türkiye'de Yaşamak" temasıyla düzenlenecek.

KAYNAK: AA

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğinin (TDED) Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) iş birliğinde hayata geçirdiği "Uluslararası Öğrenciler İçin Deneme Yarışması", "Türkiye'de Yaşamak" temasıyla düzenlenecek.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de öğrenim gören, mezun olmuş ya da öğrenci olarak Türkiye'de yaşamış kişilerin yazdıkları denemelerle katılacağı yarışmaya 15 Eylül'den itibaren başvuru yapılabilecek.

Yarışmada yapılacak değerlendirme sonucu, birincilik ödülünün sahibi 50 bin lira, ikinci 35 bin lira, üçüncü ise 20 bin lira ile ödüllendirilecek. On kişinin, 10 bin liralık mansiyon ödülü alacağı yarışmada ayrıca değerlendirmeye alınan her katılımcıya Türk kültürünü yansıtan bir hediye paketi sunulacak.

Dereceye giren ve yayımlanmaya uygun metinler, TDED tarafından kitap olarak yayımlanacak.

Yarışmayı kazananlar Ocak 2025’te açıklanacak, ödül töreni ise Şubat 2025'te gerçekleşecek.

"Türkçenin yaygınlaştırılmasına önemli bir katkı sunacağına inanıyorum"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TDED Genel Başkanı Ekrem Erdem, Türkçe öğreniminin kültürlerarası iletişime ve uluslararası ve diplomatik ilişkilere katkı sağladığına dikkati çekmek istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin çok kültürlü, kültür ortamının ve değerlerinin tanıtımına katkı sunulmasını, uluslararası öğrencilerin dünyada ve Türkiye'de diplomatik, ekonomik, kültürel ve akademik alanlardaki öneminin ortaya konulmasını, toplumun uluslararası öğrencilere ilgisinin olumlu yönde artmasını, Türkiye'nin eğitim ekonomisinden yeterince yaralanmasına katkı sağlamasını ve uluslararası öğrencilerin Türkçeye ilgilerinin artırılmasını hedefleyen yarışmamızın, ülkemizin kültür zenginliğine ve Türkçenin yaygınlaştırılmasına önemli bir katkı sunacağına inanıyorum."