Yeni Birlik Gazetesi Gündem Tefecilere ve dolandırıcılara geçit yok: 23 gözaltı

Tefecilere ve dolandırıcılara geçit yok: 23 gözaltı

İzmir'de "Hücre-11" operasyonunda tefecilere ve dolandırıcılara yönelik yapılan baskında 23 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, suç örgütlerine göz açtırmayacaklarını vurgulayarak operasyonun başarısını kutladı. Operasyonda 30 milyon TL haksız kazanç elde edildiği belirlendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'de tefecilere ve dolandırıcılara yönelik mali suç örgütlerine düzenlenen "Hücre-11" operasyonunda 23 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Operasyonun Detayları

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şüphelilerin mağdurlardan zorla çek ve senet aldıklarını, icra takibi başlatarak mal varlıklarını ele geçirdiklerini, yüksek faizle para verip tahsil etmek için baskı uyguladıklarını belirtti. Ayrıca, şüphelilerin mağdurlardan aldıkları paraları faiziyle geri ödeseler bile teminat olarak verdikleri çekleri iade etmedikleri ve haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

Ele Geçirilen Deliller

Operasyonlar sonucunda ruhsatsız tabanca ve tüfekler ile beraber çok sayıda çek, senet, mağdurların bilgilerinin yer aldığı ajanda ve not defterlerinin ele geçirildiği belirtildi. Operasyonu koordine eden İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonu yürüten polis ekipleri Bakan Yerlikaya tarafından tebrik edildi.