İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Tekirdağ'da Atatürk heykeline saldıran şüpheli tespit edildi

Tekirdağ'da Atatürk heykeline saldıran şüpheli tespit edildi

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde bir okuldaki Atatürk heykeline saldıran ve boyayla hakaret içerikli yazılar yazan şahsın görüntülerden tespit edildiği açıklandı.

Tekirdağ'ın Marmara Ereğli ilçesinde, 2019 Eylül ayında meydana gelen gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrası boşaltılan Nizamettin Demirdöven İlkokulu ile Opet Anadolu Lisesi ve Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu'nun bahçelerindeki Atatürk heykeli ve büstlerine zarar vererek, boyayla hakaret içerikli yazılar yazan şüphelinin yakalanması için polis ve jandarma tarafından özel ekip oluşturuldu.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı AK Partili Hikmet Ata, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç saldırının yapıldığı okullarda incelemelerde bulundu. Sosyal medya üzerinden de yoğun tepki alan oalyla ilgili savcılık soruşturma başlatırken, CHP Tekirdağ İl Başkanlığı yöneticileri de Marmara Ereğlisi Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.


Özel ekip kuruldu

Belediye görevlileri de Atatürk heykel ile büstlerindeki yazıları silip, duvarları yeniden boyarken, polis ve jandarma özel ekip kurdu.

Özel ekibin şüpheliyi tespit çalışmaları kapsamında bölgedeki tüm güvenlik kameraları incelendi. Kameralarda bir kişinin elinde boya kovası ile okullara girdiği görüldü. Dışarıda bekleyen 2 kişinin de konuyla ilgili olup olmadığının araştırıldığı öğrenildi.


 

'Yeniçiftlik Mahallemize yeni bir Atatürk heykeli yapıyoruz'

Atatürk'ün heykel ve büstlerine yapılan saldırıyı kınayan Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, "Başöğretmen ve başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün büstlerine saldırıları şiddetle kınıyorum. Tekirdağ’da ve ilçemizde olması bizi ayrıca üzdü. Yapanların, en kısa sürede yakalanıp en ağır cezaları alacaklarına inanıyorum. İnşallah bundan sonra böyle bir şey olmaz. Bu milletin kalbinden, Atatürk sevgisini kimse atamaz, bunu da böyle bilsinler. Belediye olarak üç okulda Atatürk büstlerinde temizleme çalışmalarını yaptık.Yeniçiftlik Mahallemize de yeni bir Atatürk  heykeli yapıyoruz. Hep birlikte açılışını yapacağız. Bir Atatürk heykeli de Marmara Ereğlisi ilçe merkezimizde olacak" dedi.

DHA