Yeni Birlik Gazetesi Gündem Tekirdağ'da balıkçılar yeni sezon açılışında umut dolu: Palamut bekleyişi başladı

Tekirdağ'da balıkçılar yeni sezon açılışında umut dolu: Palamut bekleyişi başladı

Tekirdağ'da av yasağının sona ermesiyle balıkçılar, palamut sezonuna umutla başladı ve kalabalık bir kutlama düzenlendi.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde, balıkçılar av yasağının sona ermesinin ardından yeni sezon için "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı. Kumbağ Balıkçı Limanı’nda düzenlenen etkinlikte, halk balıkla buluşturuldu, uzun kuyruklar oluştu. Denize açılan balıkçı tekneleri, dualar eşliğinde uğurlandı ve havai fişek gösterisi ile kutlamalar renklendi.

Umutlar palamut balığında

Kumbağ Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Özer Bilge, yeni sezon öncesinde palamut açısından yüksek beklentilerinin olduğunu ifade etti. "Bu sene çok umutluyuz. Karadeniz’de bol miktarda palamut görünmekte. İnşallah, sezon bereketli geçer" diyen Bilge, halkın uygun fiyatlarla balık tüketmesi için temennilerde bulundu.

Yerel yöneticilerden destek mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer de açılış etkinliğinde, vatandaşların ucuz balık tüketimleri için fiyatların uygun olmasını diledi. Yüceer, "Rüzgarınız kolayına, deniziniz sakin olsun. Vira Bismillah" ifadeleriyle balıkçılara destek verdi. Yeni sezonun başlangıcıyla birlikte, balıkçıların umutları, ağları aracılığıyla Marmara ve Karadeniz’de yerini aldı.

Tekirdağ’da balıkçılar "Vira Bismillah" dedi: Palamut umutları denizi sardı

Tekirdağ’da balıkçılar "Vira Bismillah" dedi: Palamut umutları denizi sardı