Yeni Birlik Gazetesi Gündem Tel Aviv’de Basına Müdahale! Duran: İsrail Hakikati Gizlemek İçin Saldırıyor

Tel Aviv’de Basına Müdahale! Duran: İsrail Hakikati Gizlemek İçin Saldırıyor

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İsrail’de gözaltına alınan CNN Türk muhabiri Emrah Çakmak ile kameraman Halil Kahraman’ın serbest bırakılması için gerekli girişimlerin yapıldığını ve konunun hassasiyetle takip edildiğini açıkladı. Duran, açıklamasını sosyal medya hesabı üzerinden yaptı.

MUHABİR: Metin Aslanboğa

Burhanettin Duran paylaşımında, İsrail’in hakikati gizlemek amacıyla basına yönelik saldırılarda bulunduğunu ifade etti. Duran, “İsrail'in hakikati gizlemek için basına yönelik saldırılarından biri ile daha karşı karşıyayız.” değerlendirmesinde bulundu.

CNN Türk muhabiri Emrah Çakmak ve kameraman Halil Kahraman’ın İsrail’de gözaltına alındığını öğrendiğini belirten Duran, konuya ilişkin sürecin yakından takip edildiğini kaydetti.

Serbest Bırakılmaları İçin Girişimler Yapılıyor

Duran açıklamasında, gazetecilerin bir an önce serbest bırakılması amacıyla gerekli girişimlerin başlatıldığını bildirdi. Konunun hassasiyetle ele alındığını vurgulayan Duran, sürecin takip edildiğini ifade etti.

Açıklamada, gözaltı sürecine ilişkin başka bir ayrıntıya yer verilmedi.