Terörsüz Türkiye sürecinde kritik adım
Meclis’te Terörsüz Türkiye süreci kapsamında kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, önümüzdeki hafta iki önemli toplantı yapacak. Süreçte sendikalar, iş dünyası ve sivil toplum temsilcileri dinlenirken, MHP’nin “İmralı’ya heyet gitsin” önerisi de gündeme taşınacak.
İş dünyası ve sendikalar görüşlerini aktaracak
Komisyon, 11 Eylül’de Türk-İş, Hak-İş, DİSK, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, Birleşik Kamu-İş ve KESK temsilcilerini dinleyecek.
12 Eylül’de ise TÜSİAD, MÜSİAD, TOBB, TZOB, TESK ve TİSK temsilcileri sürece ilişkin görüşlerini aktaracak.
MHP’den kritik öneri: İmralı’ya heyet
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un komisyon üyeleri arasından belirleyeceği heyetin İmralı’ya gitmesini önerdi. Bu öneri, sürecin etkin ilerlemesi açısından hayati önem taşıyor.
Dem Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,
“Komisyon zaman kaybetmeden gidip İmralı’da bu görüşmeyi gerçekleştirmeli. Bu adım, Terörsüz Türkiye hedefi için kritik öneme sahiptir.”
ifadelerini kullandı.