Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, son dönemde yapılan denetimlerde 5 büyük zincir markete toplamda 231 milyon TL para cezası kesildiğini duyurdu. Kayseri'deki bir fabrika açılışına katılan Gürcan, Ticaret Bakanlığı olarak yaptıkları denetimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Yılbaşından Bu Yana 529 Milyon Lira Ceza Uygulandı
Gürcan, yaptığı açıklamalarda, Ticaret Bakanlığı'nın geniş bir görev alanına sahip olduğunu ve bu görevlerin sadece ticaretin düzenlenmesi ile sınırlı olmadığını belirtti. Bakanlık olarak toplumun her kesiminin ihtiyaçlarına uygun bir piyasa ortamı yaratmayı hedeflediklerini ifade eden Gürcan, şu anda yürütülen denetimlerde özellikle gıda sektörü ve temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarındaki artışları yakından takip ettiklerini söyledi.
Ayrıca, 81 ilde gerçekleştirilen denetimlerde 160 binin üzerinde firma ve 1.2 milyon ürünün denetlendiğini belirten Gürcan, bu süreçte yılbaşından itibaren toplamda 529 milyon TL'den fazla idari para cezası uygulandığını ifade etti. Bu denetimlerin amacının, fiyat dengesizliğine ve haksız fiyat artışlarına karşı toplumun korunması olduğunu belirten Gürcan, Bakanlık olarak bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini söyledi.
Adil ve Rekabetçi Bir Piyasa Ortamı Hedefi
Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan, Bakanlık olarak adil ve rekabetçi bir iç piyasa ortamı oluşturmak için çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı. Bu denetimler sayesinde, fiyat artışı yapan ve haksız rekabet oluşturan firmaların önüne geçilmesinin sağlandığını söyledi. Ayrıca, halkın temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için fiyatların denetimi ve piyasada manipülasyon yapılmasının engellenmesi gerektiğinin altını çizdi.
Gürcan, Ticaret Bakanlığı'nın çalışmalarına yönelik destekleri arttırarak, hem yerel hem de ulusal düzeyde denetimlerin devam edeceğini sözlerine ekledi.