Tekirdağ'da tohumculuk sektörünün mevcut durumu ve karşılaştığı sorunlar, düzenlenen bir toplantıda ele alındı. Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen bu önemli buluşmaya, Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy ve Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tohumculuk Daire Başkanlığında görevli Levent Doğruyol, Zafer Yaşar ve Yaşar Hakan Ergin gibi önemli isimler katıldı.
Toplantıda, tohumculuk sektöründe karşılaşılan sorunlar ile sektörün ihtiyaçları hakkında geniş bir görüş alışverişi yapıldı. Üreticilerin yaşadığı problemler ve bu sorunların çözümüne yönelik öneriler detaylı bir şekilde değerlendirildi.
Yönetmelik değişiklikleri ve denetim süreci:
Ayrıca, tohumlukların yetiştirilmesi, üretilmesi, işlenmesi, satışa hazırlanması ve dağıtılması süreçlerinde yetkilendirilecek gerçek veya tüzel kişilerin yetkilendirilmesi ve denetlenmesine ilişkin Tohumculuk Sektöründe Yetkilendirme ve Denetleme Yönetmeliği'nde yapılması gereken değişiklikler de masaya yatırıldı. Toplantıda, yönetmeliğin uygulanmasında yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve sektörün daha etkin bir şekilde yürütülmesi için öneriler değerlendirildi.
Gelecek için önemli adımlar:
Toplantı sonucunda, sektörde yaşanan zorlukların üstesinden gelmek amacıyla çeşitli stratejiler belirlendi. Bu süreçlerin etkin bir şekilde uygulanması, tohumculuk sektörünün sürdürülebilir büyümesi için kritik öneme sahip olarak vurgulandı.

TEKİRDAĞ TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRÜ MEHMET AKSOY (ORTADA) AÇIKLAMALARDA BULUNDU