Yeni Birlik Gazetesi Gündem Trabzon'da şehir hastanesi inşaatı devam ediyor

Trabzon'da şehir hastanesi inşaatı devam ediyor

Trabzon'un yeni şehir hastanesi, 900 yatak kapasitesi ve 8 bin personel ile modern sağlık hizmeti sunmaya hazırlanıyor.

Trabzon’da yapımı süren 900 yataklı şehir hastanesi, 5 bin fore kazık ve sismik izolatörlerle depreme dayanıklı olarak inşa edilmektedir. Hastane, 300 poliklinik ve 33 ameliyathanesi ile hizmet vermek için yaklaşık 8 bin kişinin görev yapacağı planlanmaktadır.

Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin yanındaki dolgu alanında inşa edilen hastane, yaklaşık 5 bin fore kazık üzerine inşa edilmektedir. Deprem güvenliğinin artırılması amacıyla sismik izolatör sistemiyle donatılan hastane, bölgedeki en önemli sağlık yatırımları arasında yer almakta ve hizmete girmesiyle Trabzon’daki yoğun bakım kapasitesinin iki katına çıkması hedeflenmektedir.

Trabzon Valisi Tahir Şahin ve AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç ile birlikte hastanede incelemelerde bulunan TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, inşaat sahasında yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alarak hastanenin son durumunu değerlendirdi.

Karaismailoğlu, yıl sonuna doğru hastanenin açılması hedefini vurgulayarak, “Her geçen gün hastanemiz asıl olan şeklini almaya başladı. Çevre düzenlemelerine başlandı. Gerekli teknik donanım ve cihazlarla ilgili son alımlar gerçekleştirilmektedir. Personel planlaması da yapılıyor. Dile kolay, sadece çalışan sayısı 8 bin” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, şehir hastanesi ile ilgili raylı sistem ihalesinin de yapıldığını ve yaz döneminde temelinin atılacağını belirten Karaismailoğlu, bu projenin kısa zamanda şehre kazandırılması için çaba göstereceklerini sözlerine ekledi.

TRABZON'DA 900 YATAK KAPASİTELİ ŞEHİR HASTANESİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

TRABZON'DA 900 YATAK KAPASİTELİ ŞEHİR HASTANESİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

TRABZON'DA 900 YATAK KAPASİTELİ ŞEHİR HASTANESİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR