Trabzon’da, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) yaklaşık 24 bin aday katıldı. Sınava geç kalma riski yaşayan bazı öğrenciler, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı motosikletli polis timlerinin desteğiyle sınav merkezlerine ulaştırıldı.
Gün boyunca, trafik yoğunluğu ve ulaşımda yaşanan aksaklıklar nedeniyle yüzlerce öğrenci, sınav merkezlerine yetişmekte zorlandı. Sınavdan önceki sabah saatlerinde, öğrenci ve veliler arasında büyük bir heyecan ve hareketlilik yaşandı.
Motosikletli Yunus ekipleri, kent genelinde farklı noktalardan aldıkları adayları hızlı bir şekilde sınav merkezlerine götürdü. Bu sayede, son dakikada salon önünde bekleyen öğrenciler, zamanında sınav binalarına ulaştı.
Sınav merkezleri çevresindeki kalabalık görülmeye değerdi; veliler, çocuklarının heyecanına ortak olurken, emniyet güçleri de gerekli önlemleri alarak öğrencilerin sınav stressini azaltmaya çalıştı.

Trabzon'da YKS'ye yetişemeyen adayların yardımına polis ekipleri koştu