ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı ve çevresindeki kontrolün tamamen ABD’de olduğunu belirtti. Uçuş öncesinde Andrews Ortak Askeri Üssü’nde gazetecilere açıklamalarda bulunan Trump, "İran bir anlaşma yapmayı çok istiyor. Ama bana kalırsa doğru anlaşmayı yapmaya henüz hazır değiller" dedi.
Trump, İran’a yönelik ekonomik savaşın ABD’nin bölgedeki askeri seçeneklerini sınırlayıp sınırlamadığına ilişkin gelen bir soruya ise, "Hayır, kesinlikle öyle değil. Bu sadece durumu izlediğimiz anlamına geliyor" yanıtını verdi. İran’ın ekonomik durumunun oldukça kötü olduğunu vurgulayan Trump, "Paraları yok. Donanmaları yok. Hava kuvvetleri yok. Askerlerine maaş ödemiyorlar. Polislerine maaş ödemiyorlar. Yüzde 350 enflasyonları var. Yani ne olacağını göreceğiz" ifadelerini kullandı.
Hürmüz Boğazı’nın durumu:
Trump, Hürmüz Boğazı ve çevresinin kontrolünün tamamen ABD’de olduğuna dair inancını yineleyerek, "Ablukaya bakarsanız tam kontrol bizde. Hürmüz Boğazı ve o bölgenin tam kontrolüne sahibiz. Bu kara alanlarının oldukça içlerine kadar uzanıyor" şeklinde konuştu.
İran’ın müzakere isteği:
Başkan Trump, daha önceki açıklamalarında da Tahran yönetiminin Washington ile anlaşma yapmak istediğini yineleyerek, "İran bir anlaşma yapmayı çok istiyor. Ama bana kalırsa doğru anlaşmayı yapmaya henüz hazır değiller" değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı ve çevresinin kontrolünün tamamen ABD’de olduğunu öne sürerek, "İran bir anlaşma yapmayı çok istiyor. Ama bana kalırsa doğru anlaşmayı yapmaya henüz hazır değiller" dedi.