Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, tüketicilere yeni bir müjde vererek, akıllı saat, cep telefonu, tablet, bilgisayar ve motosiklet gibi ürünlerde vazgeçme hakkının geri getirildiğini duyurdu. Danıştay tarafından iptal edilen bir yönetmelikle birlikte, artık bu ürünlerin iadesi gerçekleştirilebilecek.
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Şahin, mevcut kanun ve yönetmeliklerin, toplumun gerçeklerine uyum sağlamadığını ifade etti. "Bu yönetmelik, tüketiciyi korumak yerine sermayenin istekleri doğrultusunda hazırlanmış bir metin oldu" diyen Şahin, Danıştay’ın bu yönetmeliği iptal etmesine dikkat çekti.
Yönetmelik iptal edildi ve haklarımız geri geldi:
Şahin, düzenlemenin tüketicilerin hak arayışını zedelediğini vurgulayarak, "Tüketicilerin hak etmediği bir muameleyi kabul edemeyiz. Danıştay, bu yönetmeliğin iptaline karar verdi" dedi. Mahkeme sürecinin başlangıcından itibaren yönetmeliğin çeşitli kez uzatıldığını, ancak son derece önemli bir kararla yönetmeliğin iptal edildiğini sözlerine ekledi.
Tüketici hakları açısından kritik bir adım:
Avukat Kerim Bahadır Ertaş, alınan kararın Türk sivil toplum hayatı için hayati önem taşıdığını belirterek, "Bu karar, tüketici hakları konusunda sivil toplum kuruluşlarının nasıl etki yaratabileceğini gösterdi" dedi. Alınan kararın yalnızca mevcut durumu olumlu yönde etkilemekle kalmayıp, gelecekte diğer tüketici girişimlerine de ilham vereceğini ifade etti.
Ertaş, ayrıca yönetmelikten kaldırılan hükümlerin, tüketicilerin cayma hakkını zedeleyecek nitelikte olduğunu belirterek, "Bu durum, tüketicilerin haklarının yeniden güvence altına alındığını gösteriyor. Ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

Tüketiciye mutlu haber: O ürünlerde vazgeçme hakkı geri getirildi