İstanbul
Açık
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Türkiye, tarımsal üretimde ilk 7 ülke arasına girdi

Türkiye, tarımsal üretimde ilk 7 ülke arasına girdi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2024’te tarımsal hasılanın yüzde 7 artışla 74 milyar dolara yükseldiğini açıkladı. Türkiye, dünyada ilk 7 ülke arasına girdi.

Tarımsal Hasılada Tarihi Rekor: Türkiye 74 Milyar Dolara Ulaştı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'nin tarımsal üretim gücünde tarihi bir başarıya imza attığını duyurdu. Bakan Yumaklı, 2023’te 68,9 milyar dolar olan tarımsal hasılanın, 2024 yılında yüzde 7 artışla 74 milyar dolara yükseldiğini açıkladı.

Bu artışla birlikte Türkiye, dünyada en yüksek tarımsal hasılaya sahip ilk 7 ülke arasına girdi. Bakan Yumaklı, “Ülkemiz ilk defa 70 milyar dolar sınırını aştı” diyerek üreticilere ve tarım sanayicilerine teşekkür etti.

Üretici ve Sanayiciye Teşekkür

Bu başarıda emeği geçen çiftçileri, kooperatifleri ve tarımsal sanayi temsilcilerini tebrik eden Yumaklı, Türkiye’nin tarım potansiyelini daha ileri taşımak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.