İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Türkiye’nin konuştuğu kazada Yıldırım Demirören'in oğlu da araçta mıydı? Açıklama geldi

Türkiye’nin konuştuğu kazada Yıldırım Demirören'in oğlu da araçta mıydı? Açıklama geldi

Türkiye’nin konuştuğu kazada Yıldırım Demirören'in oğlunun da araçta bulunduğu iddiaları üzerine konuyla ilgili Demirören Grubu’ndan açıklama geldi.

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu 1 Mart'ta kullandığı arabayla yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarparak bir kişinin ölümüne dört kişinin de yaralanmasına neden olmuştu.

Eylem Tok ile oğlunun kaza sonrası İstanbul Havalimanı'ndan Mısır'a kaçtığı sonrasında da Amerika Birleşik Devletleri'ne gittikleri ortaya çıkmıştı. Ardından, zanlıların hem diplomatik yollardan hem de Interpol vasıtasıyla Türkiye'ye iadeleri istenmişti.

Türkiye’nin konuştuğu kazada dikkat çeken iddia ortaya atılmış ve iki araçta toplamda 10 çocuğun olduğu ancak yurt dışına kaçan T.C. hariç 8 kişinin ifadesinin alındığı belirtilmişti. Araçta bulunan ve adı dosyada geçmeyen 10. çocuğun Yıldırım Demirören'in oğlu olduğu iddia edilmişti.

İddiaların gündemde yer bulması üzerine Demirören Grubu’ndan üst düzey bir kaynak Halk TV’ye konuştu. Yapılan açıklamada iki çocuğun tek ortak yanlarının ortaokul yıllarında birbiri ile arkadaş olduğu belirtildi ve Cemal Demirören'in 2-3 aydır Türkiye'ye gelmediği ifade edildi.

Söz konusu açıklama şöyle:

"Cemal Demirören yurtdışında okuyor. 2-3 aydır da Türkiye’ye gelmiş değil. Kazayı yapıp firar eden gençle tek ortak yanları, ortaokulda aynı okulda okumuş olmaları. Bunun dışında herhangi bir ilişkileri ve bağı yok. Kendisi eğitim için yurtdışında. İki çocuk sadece ortaokul yıllarında birbiri ile arkadaş. Zaten HTS kayıtları her şeyi ortaya koyacaktır."