Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Gündem TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Aras Hakkında Soruşturma Başlatıldı! O Sözleri Sonrası...

TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Aras Hakkında Soruşturma Başlatıldı! O Sözleri Sonrası...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Ömer Aras hakkında "yargıyı etkileme ve gerçeğe aykırı beyanda bulunmak" gerekçesiyle soruşturma başlattı.
Gündem

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Ömer Aras hakkında "yargıyı etkileme ve gerçeğe aykırı beyanda bulunmak" gerekçesiyle soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Ömer Aras hakkında "yargıyı etkileme ve gerçeğe aykırı beyanda bulunmak" gerekçesiyle soruşturma başlattı. 

TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Aras, geçtiğimiz günlerde düzenlenen TÜSİAD Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekmişti. Aras, konuşmasında ekonomik belirsizlikler, yargı kararları ve siyasi gelişmelere dair eleştirilerde bulunmuş, Türkiye’de yaşanan bazı olayların toplumda "güven bunalımı" yarattığını dile getirmişti.

Aras, özellikle ekonomik ve hukuki sistemde yaşanan sorunlara vurgu yaparak, “Yangın çıkabilir ama 78 kişi ölmez. Çöken bir sistemdir!” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler, kamuoyunda tartışmalara yol açarken, siyasetin de gündemine oturdu.

Savcılık Resen Soruşturma Başlattı

Ömer Aras’ın yaptığı bu açıklamalar sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Aras hakkında resen soruşturma başlattığını duyurdu. Soruşturmanın, "yargıyı etkilemeye teşebbüs" ve "gerçeğe aykırı beyanda bulunmak" suçlamaları kapsamında yürütüldüğü belirtildi.

Ömer Aras, konuşmasında sadece ekonomiyle ilgili değil, aynı zamanda son dönemde yaşanan siyasi gelişmelerle ilgili de değerlendirmelerde bulunmuştu. Belediye başkanlarının görevden alınması, gazetecilerin gözaltına alınması ve tutuklamalar gibi konulara değinen Aras, bu olayların toplumda ciddi bir endişe yarattığını savunmuştu.

Aras, konuşmasında “Yeni mezun teğmenler ordudan ihraç ediliyor. Tutukluluk istisna değil, kural haline geldi.” sözleriyle de yargı sürecine dair eleştirilerde bulunmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *