Soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan Dede, sevk edildiği mahkeme tarafından ilk etapta tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. Tekrar mahkemeye çıkarılan Dede, Türk Ceza Kanunu’nun 105’inci maddesinde düzenlenen “bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz” suçlaması kapsamında tutuklandı.
Cezaevine Gönderildi
Sağlık kontrolü için Espiye Devlet Hastanesi’ne götürülen Hasbi Dede, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Espiye L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi. Yaşanan gelişmelerin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Dede’nin görevinden uzaklaştırıldığı duyuruldu.
CHP’den Disiplin Kararı
Görevden uzaklaştırma kararının ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Hasbi Dede’nin kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmesine karar verdi. Parti tarafından yapılan açıklamada, sürecin parti tüzüğü ve disiplin hükümleri çerçevesinde yürütüleceği bildirildi. Soruşturma ve yargı süreci devam ederken, disiplin sürecinin de eş zamanlı olarak işletileceği belirtildi.
