İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Uçak kazasının en küçük yolcusu Ervanur Soydaş

Uçak kazasının en küçük yolcusu Ervanur Soydaş

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkan yolcu uçağının en küçük yolcularından 17 aylık Ervanur Soydaş'ın tedavisi sürüyor.

İzmir-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı, dün akşam saat 18.19'da iniş sırasında pistten çıktı. Savrulmanın etkisiyle uçak üçe bölündü. Kazada uçakta bulunan 3 yolcu öldü, 180 kişi ise yaralandı. Uçakta bulunan en küçük iki yolcudan biri 17 aylık Ervanur Soydaş'dı. Küçük kızın tedavisi devam ediyor. Yakınlarından alınan bilgilere göre annesi Semanur Soydaş ile yolculuk yapan 17 aylık Ervanur Soydaş, kazanın ardından Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Annesi Semanur Soydaş ise Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Minik Ervanur'un kazanın etkisiyle başını çarptığını ve ayağında incinme olduğunu belirten yakını Büşranur Kırlı, durumunun iyi olduğunu söyledi. 

'Sürekli uykudan uyanıyor'
Anne Semanur Soydaş'ın vücudunda yanıklar olduğunu belirten Kırlı “Kazayı öğrenir öğrenmez ulaşmaya çalıştık. Anneye hemen ulaşıldı ama bebeğe ulaşılamamıştı. Bebeği sonradan bulduk buraya sevk ettikleri zaman. Bebeğin durumu iyi. Kafasını çarpmış ama kan toplanmış. Annesi Marmara Hastanesi'ndeydi şimdi özel hastaneye gidiyor. Ameliyat olacak. Vücudunun çoğu yerinde yanıklar var. Baya ağır bir travma geçirmişler sanırım çünkü Ervanur sürekli uykudan uyanıyor. Bebek iyi şu an 3 günyatacağını söylediler. Uçağın kokpit kısmının hemen arkasındalarmış. 2 numaralı koltukta oturuyorlarmış. Tam uçağın kırıldığı noktada oturuyorlarmış. Anne orada sıkışmış zaten. Bebek fırlamış. Bebeği başka bir ekip getirmiş zaten" ifadelerinde bulundu.

Kazazede yakını Semanur Soydaş'tan öğrendiklerine göre kazanın nasıl olduğunu anlatan Kırlı, “Uçak pistte aşırı hızlı hareket etmiş. Fren yaptığı halde durmamış. Uzunca bir süre gittikten sonra yere çakılıyor. Anne tam kırılan yerde olduğu için sıkışmış. Kolunda ve baldırlarında yanma olmuş. Büyük ihtimalle yangın dolayısıyla yanmış. Bebeği başka ekip anneyi başka ekip getirdi. İkin gün içerisinde ameliyat olacak. Kaval kemiğinden ameliyat olacak. Yanıklar sebebiyle plastik cerrahi ile görüşülecek" dedi.