Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki Akıncı Gişeleri'nde Serbest Geçiş Sistemi'nin (SGS) devreye alındığını açıkladı. Uraloğlu, mevcut gişe adaları ve kanopilerin kaldırılması için çalışmaların sürdüğünü vurguladı.
Serbest Geçiş Sistemi’nin sağlayacağı faydalar
Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından işletilen otoyollarda yapılan dönüşümlerin hızla sürdüğünü belirterek, "Bu sistem sayesinde araçlar gişe önlerinde durmadan, hızlarını düşürmeden geçiş yapabiliyorlar. Ücretler, HGS hesapları üzerinden otomatik olarak tahsil ediliyor," dedi.
Trafik akışının kesintisiz hale geldiğini ifade eden Uraloğlu, ayrıca dur-kalkların ortadan kalkması ile birlikte yakıt tüketiminin ve karbon salınımının da azaldığını kaydetti.
Gelecek hedefleri
Bakan Uraloğlu, toplam 106 ücret toplama istasyonundan 35'inin SGS’ye dönüştürüldüğünü açıkladı. Yıl sonuna kadar bu sayının 43'e çıkacağını belirten Uraloğlu, 2026 yılı itibarıyla Adapazarı, Sultanbeyli, Gerede ve Kandıra'daki istasyonların da sisteme dahil edileceğini ifade etti.
Uraloğlu, trafiğin daha güvenli ve konforlu hale gelmesi için sürücüleri bekleyen öncelikli çalışmalara vurgu yaptı. Akıncı'da başlayan bu dönüşümün, diğer istasyonlarda da etkili bir şekilde uygulanacağını belirtti.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU, AKINCI GİŞELERİ’NDE SERBEST GEÇİŞ SİSTEMİ’NİN (SGS) DEVREYE ALINMASININ ARDINDAN MEVCUT GİŞE ADALARI VE KANOPİLERİN KALDIRILMASI İÇİN ÇALIŞMALARIN DEVAM ETTİĞİNİ BİLDİRDİ.