Yeni Birlik Gazetesi Gündem Uluslararası trabzon horon ve müzik festivali başlıyor

Uluslararası trabzon horon ve müzik festivali başlıyor

15 farklı ülkeden 650 halk oyuncusunun katılacağı festival, Trabzon'da kültür ve sanat şöleni sunacak.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan Uluslararası Trabzon Horon ve Müzik Festivali için geri sayım başladı. 8-15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival, 15 farklı ülkeden yaklaşık 650 halk oyuncusunu bir araya getirerek, şehre kültür, müzik ve dansın buluştuğu uluslararası bir sanat şöleni yaşatacak.

Festivalin resmi başlangıcı, 10 Temmuz Cuma günü saat 17.30

9 Temmuz Perşembe günü, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, festivale katılan ülke temsilcilerini Hamamizade İhsan Bey Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek resepsiyonda ağırlayacak.

Festival çerçevesinde 10, 11 ve 12 Temmuz tarihlerinde Trabzon’da gün boyu halk oyunları gösterileri ve konserler düzenlenecek. Trabzon Meydanı’nda öğle saatlerinde kurulacak sahnede yerli ve yabancı ekipler gösterilerini sergilerken, akşam programları ise Yeni Mahalle Fuar Alanı’nda devam edecek. Halk oyunları gösterilerinin ardından Karadeniz müziğinin sevilen sanatçıları sahne alarak festival coşkusunu müzikle taçlandıracak.

Bu yıl festivale Azerbaycan, Mısır, Rusya, Moldova, Gürcistan, Osetya, İtalya, Çeçenistan, Kabardino-Balkarya, Senegal, İran, Ukrayna, Kolombiya ve Kıbrıs’tan ekipler katılacak. Türkiye’den ise Nazilli, İzmir, Edirne, Mardin, Kahramanmaraş, Ankara ve Trabzon’dan halk oyunları ekipleri festivale renk katacak.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, "Şehrimizin kültürel mirasını uluslararası platformda tanıtmak ve farklı kültürleri aynı çatı altında buluşturmak amacıyla bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz Uluslararası Trabzon Horon ve Müzik Festivali’ne ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Trabzon’un tarihini, kültürünü ve misafirperverliğini uluslararası misafirlerimizle buluşturacak bu etkinlik, şehrimizin tanıtımına ve turizmine de önemli katkılar sağlayacaktır. Gündüzü ayrı, gecesi ayrı bir kültür şölenine sahne olacak bu büyük organizasyona, dostluğa, müziğe, sanatçılarımıza ve horona eşlik etmek isteyen tüm halkımız davetlimizdir. Trabzon’u renklendirecek bu tarihi coşkuyu kaçırmayın" denildi.

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN TARAFINDAN DÜZENLENECEK ULUSLARARASI TRABZON HORON VE MÜZİK...

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN TARAFINDAN DÜZENLENECEK ULUSLARARASI TRABZON HORON VE MÜZİK FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI. 15 FARKLI ÜLKEDEN 650 HALK OYUNCUSUNU TRABZON'DA BULUŞTURACAK FESTİVAL, ŞEHRE KÜLTÜR, MÜZİK VE DANSIN BULUŞTUĞU ULUSLARARASI BİR SANAT ŞÖLENİ YAŞATACAK.

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN TARAFINDAN DÜZENLENECEK ULUSLARARASI TRABZON HORON VE MÜZİK...