İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Vali Gül Açıkladı: 5.0 Büyüklüğündeki Sarsıntı Sonrası Hasar Yok

Vali Gül Açıkladı: 5.0 Büyüklüğündeki Sarsıntı Sonrası Hasar Yok

Marmara Denizi’nin Marmara Ereğlisi açıklarında meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem, İstanbul’da paniğe neden oldu ancak şu ana kadar herhangi bir hasar kaydı alınmadı.

Marmara Denizi’nin Marmara Ereğlisi açıklarında bugün saat 12:30'da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem, İstanbul ve çevresinde de hissedildi. Depremin ardından İstanbul Valisi Davut Gül'den açıklama geldi.

İstanbul Valisi Davut Gül: “Hasar Bilgisi Alınmadı”

Vali Gül, yaptığı yazılı açıklamada:

 "Marmara Denizi’nin Marmara Ereğlisi açıklarında meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından şu ana kadar İstanbul’da herhangi bir hasar bilgisi alınmamıştır" dedi.

İstanbul genelindeki saha ekiplerinin, olası hasarları tespit etmek amacıyla incelemelere başladığını belirten Vali Gül, vatandaşlara da önemli uyarılarda bulundu:

"Vatandaşlarımızdan, hasarlı olabileceği düşünülen yapılara yaklaşmamalarını ve yetkili kurumların açıklamalarını takip etmelerini rica ediyoruz" diyen Gül, güvenlik önlemlerine uyulmasının önemini vurguladı.

Depremin ardından İstanbul'da herhangi bir ciddi olumsuz durumun yaşanmadığı bildirilse de, ekiplerin çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.