İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, saat 17.30 sıralarında Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın yaklaşık 2 mil güneyinde bulunan Panama bayraklı bir tankerden zehirlenme ihbarı alındı. Bunun üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Polisi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve AFAD’a bağlı KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Tehditler) ekipleri sevk edildi.
Kimyasal sızıntı ihtimali değerlendiriliyor
İlk belirlemelere göre zehirlenmeye, tankerin soğuk depolama bölümünde meydana gelen kimyasal sızıntının neden olduğu düşünülüyor. Mürettebattan bir kişi olay yerinde hayatını kaybetti, iki kişinin ise sağlık durumu gözlem altında tutuluyor.
Gemide bulunan toplam 13 kişilik Rusya uyruklu mürettebatın tahliyesine yönelik operasyon sürüyor. Ekipler hem gemideki kimyasal riskleri kontrol altına almaya çalışıyor hem de mürettebatın güvenli şekilde karaya çıkarılması için koordineli bir çalışma yürütüyor.

Soruşturma başlatıldı
Olayla ilgili resmi soruşturma başlatılırken, gemideki sızıntının nedeni, zehirlenmenin boyutu ve ihmal olup olmadığına dair teknik incelemeler de devam ediyor. İstanbul Boğazı’na yakın bir noktada meydana gelen olay, deniz güvenliği açısından da yakından takip ediliyor.