Venezuela Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi daveti üzerine bugün Ankara’ya kritik bir ziyaret gerçekleştiriyor. Küresel ve bölgesel dengelerin hızla değiştiği bir dönemde gerçekleşen bu ziyaret, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığı yeni bir boyuta taşımayı hedefliyor.
Dev zirveye ilişkin ilk resmi açıklama Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran’dan geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyunu bilgilendiren Duran, Rodriguez’in bugün Türkiye’de olacağını belirterek, Ankara-Karakas hattındaki diplomasi trafiğinin detaylarını paylaştı.
Masada Çok Boyutlu İlişkiler ve Stratejik İşbirliği Var
Ziyaret kapsamında gerçekleştirilecek liderler düzeyindeki görüşmelerde, Türkiye ve Venezuela arasındaki mevcut ilişkiler tüm yönleriyle masaya yatırılacak. İletişim Başkanı Burhanettin Duran’ın aktardığı bilgilere göre, taraflar iki ülke arasındaki çok boyutlu bağları gözden geçirecek. Özellikle ticaret, enerji, savunma ve lojistik gibi stratejik alanlarda işbirliğinin daha da derinleştirilmesi için atılabilecek somut adımlar zirvenin ana gündem maddelerini oluşturacak.