Yeni Birlik Gazetesi Gündem Vicdani tepki! Paris'te kadın İranlı muhaliflere: Sizler güvendesiniz ya oradakiler

Vicdani tepki! Paris'te kadın İranlı muhaliflere: Sizler güvendesiniz ya oradakiler

İranlı muhaliflerin Paris sokaklarında gerçekleştirdiği savaş destekçisi gösteri, bölge sakini bir kadının sert protestosuyla kesildi. Aşağıdaki grubun sevinç gösterilerini ''kendi halkının bombalanmasını istemek'' olarak yorumlayan kadının, güvenli liman Paris'ten savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı duyduğu öfke kameralara yansıdı. Görüntülerde kadın, grubun eylemini insani ve ahlaki açıdan sert sözlerle eleştirdi.

İranlı muhaliflerin Paris sokaklarında gerçekleştirdiği savaş destekçisi gösteri, bölge sakini bir kadının sert protestosuyla kesildi. Aşağıdaki grubun sevinç gösterilerini ''kendi halkının bombalanmasını istemek'' olarak yorumlayan kadının, güvenli liman Paris'ten savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı duyduğu öfke kameralara yansıdı. Görüntülerde kadın, grubun eylemini insani ve ahlaki açıdan sert sözlerle eleştirdi.

İranlı Muhalifler Gösteri Yaptı

Fransa'nın başkenti Paris'te bir grup İranlı muhalifin düzenlediği kutlama, bir kadının balkondan gösterdiği sert tepkiyle kısa sürede gündem oldu. İsrail ve Şah dönemi İran bayrakları taşıyan grubun sokakta yaptığı kutlama sırasında yaşanan tartışma, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Paris'in merkezinde bir araya gelen İranlı muhalifler, ellerinde İsrail bayrakları ve eski İran (Şah dönemi) bayraklarıyla sloganlar atarak kutlama yaptı. Görüntülerde grubun, İsrail'in İran'a yönelik hamlelerini ve ABD Başkanı Donald Trump'ın İran politikalarını destekleyen ifadeler kullandığı görülüyor.

Balkondan Sert Tepki

Kutlamaya beklenmedik tepki ise bir apartmanın balkonundan geldi. Kimliği henüz belirlenemeyen bir kadın, aşağıda bayrak sallayan gruba yüksek sesle tepki gösterdi. Fransızca ve İngilizce ifadeler kullanan kadın, güvenli bir Avrupa şehrinde yaşarken kendi ülkelerinin bombalanmasını ya da bir savaş ihtimalini kutlamanın "ahlaki açıdan kabul edilemez" olduğunu dile getirdi.

Kendi Halkınızın Bombalanmasını mı Kutluyorsunuz

Videoya yansıyan görüntülerde kadın, protestoculara sert sözlerle seslenerek savaşın yıkıcı sonuçlarına dikkat çekti. Kadın, Paris'te güven içinde yaşayan kişilerin İran'daki olası saldırıları desteklemesini eleştirerek, "Siz burada güvendesiniz, peki ya oradakiler?" ifadelerini kullandı. Kadın ayrıca siyasi görüş farklılıklarının, bir ülkenin saldırıya uğramasını veya halkın zarar görmesini kutlamayı meşru kılamayacağını savundu. Hayli öfkeli olduğu görülen kadın aile üyeleri tarafından içeriye zorlukla alınabildi.

Sosyal Medyada Tartışma Başlattı

Olay anına ait görüntüler kısa sürede sosyal medya platformlarında yayılarak geniş bir tartışma başlattı. Bazı kullanıcılar kadının tepkisini "insani ve vicdani bir çıkış" olarak değerlendirirken, kutlama yapan grubu destekleyenler ise İran'daki mevcut yönetime duydukları karşıtlığın bu tavrı açıklayabileceğini savundu.

İranlı Muhalifler Neden Kutlama Yaptı

İranlı muhaliflerin Paris'te İsrail bayraklarıyla kutlama yapması, İran yönetimine karşı olan muhalefetlerini gösteriyor. Ancak bu kutlama, kendi ülkelerinin bombalanmasını destekler gibi görüldüğü için büyük tepki çekti. Kadının balkondan yaptığı sert eleştiri, savaşın insani boyutunu hatırlatarak vicdani bir duruş sergiledi.