Yeni Birlik Gazetesi Gündem Yayıncılık Bakanlık'ta ele alındı: Bakan Ersoy ve RTÜK Başkanı Daniş bir araya geldi

Yayıncılık Bakanlık'ta ele alındı: Bakan Ersoy ve RTÜK Başkanı Daniş bir araya geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, RTÜK Başkanı Mehmet Daniş ile bir araya gelerek yayıncılık sektörünün geleceğini, güncel gelişmeleri ve yeni dönem hedeflerini masaya yatırdı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Mehmet Daniş’i bakanlık makamında kabul etti. Yayıncılık sektörünün mevcut durumu ve geleceğine yönelik kritik başlıkların ele alındığı görüşmede, önümüzdeki döneme ait stratejik hedefler ile yürütülen güncel projeler detaylı bir şekilde değerlendirildi.

Görüşmenin ana odak noktasını; medya sektöründeki güncel gelişmeler, üst kurulun masasındaki öncelikli gündem maddeleri ve kurumlar arası iş birliğinin artırılması oluşturdu.

Kurumlar Arası Güçlü Koordinasyon Dönemi

Bakanlığın ilgili kuruluşları arasında yer alan RTÜK ile gerçekleştirilen bu üst düzey buluşmada, yayıncılık dünyasının dijitalleşme ve küreselleşme eksenindeki dönüşümü ele alındı. Toplantıda, RTÜK’ün mevcut faaliyet raporları ile kurulun yakın dönem planlamasında yer alan dosyalar hakkında kapsamlı bir görüş alışverişi gerçekleştirildi. Özellikle yayıncılık alanında bürokratik ve operasyonel koordinasyonun güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

"Nitelikli Üretim Güçlü İş Birliğiyle Sürecek"

Görüşmenin ardından sosyal medya hesabı üzerinden detayları paylaşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, RTÜK Başkanı Mehmet Daniş ile verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti. Bakan Ersoy, yayıncılık ve iletişim dünyasındaki standartları yükseltmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Zirve, medya sektöründe kalitenin artırılması ve kurumsal bağların kuvvetlendirilmesine yönelik ortak kararlılık vurgusuyla sona erdi.