Yeni Birlik Gazetesi Gündem Yazın terleme sorunu için botoks tedavisi: Hızlı ve etkili çözüm

Yazın terleme sorunu için botoks tedavisi: Hızlı ve etkili çözüm

Yaz aylarında aşırı terleme sorununa botoks uygulamasıyla kalıcı çözüm sunuluyor; etkisi ortalama 6 ay sürüyor.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan sıcaklıklar, özellikle aşırı terleme sorununu beraberinde getiriyor. Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Neşe Kurt Özkaya, terleme botoksunun 15 dakikada uygulanabildiğini ve etkisinin ortalama 6 ay sürdüğünü belirtiyor.

Hiperhidrozis nedir?

Aşırı terleme, yani hiperhidrozis, genellikle koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanlarında görülüyor. Bu durum, kıyafetlerde ter izlerinin oluşmasına, istenmeyen kokuya ve sosyal ortamlarda rahatsızlık hissine neden olabiliyor. Dr. Özkaya, aşırı terlemenin kişilerin özgüven kaybına yol açabileceğini vurguluyor. "Koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanlarındaki aşırı terleme, insanlar üzerinde ciddi bir yaşam kalitesi etkisi yaratabiliyor," diyor.

Uygulama süreci ve etkileri:

Terleme botoksunun uygulanma süresi oldukça kısadır. Uygulama öncesinde tedavi edilecek bölge hazırlanarak, botulinum toksini cilt altına uygun dozlarda enjekte edilir. Bu sayede ter bezlerini uyaran sinir uçları geçici olarak bloke edilir. İşlem sonrasında kişi günlük yaşamına rahatlıkla devam edebilir. Dr. Özkaya, "Botoksun etkisi kişiden kişiye değişebilmekle birlikte, ortalama olarak 6 ay devam eder. Düzenli aralıklarla yapılan tekrar uygulamaları sayesinde etkinlik sürdürülebilir," şeklinde bilgi vermektedir.

Aşırı terleme yaşayan bireylerin, uzman hekim tarafından değerlendirilmesi gerektiği konusunda da uyarılarda bulunan Özkaya, "Terlemenin altında yatan sağlık sorunları olabilir. Doğru hasta seçimi ve uzman hekim uygulamasıyla terleme botoksu son derece başarılı sonuçlar verebilmektedir. Yaz aylarında yaşam konforunu artırmak isteyenler için etkili bir alternatif sunulmaktadır," diyor.

MEDİCANA SİVAS HASTANESİ ESTETİK CERRAHİ UZMANI DOÇ. DR. NEŞE KURT ÖZKAYA

MEDİCANA SİVAS HASTANESİ ESTETİK CERRAHİ UZMANI DOÇ. DR. NEŞE KURT ÖZKAYA