İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Yeni dünya / ekonomik savaş

Yeni dünya / ekonomik savaş

Son bir hafta içinde yaşadığımız anlık döviz kurları üzerinden spekülatif hamleler açıkça büyüyen Türkiye’ye karşı yapılan ekonomik bir darbedir.

Son bir hafta içinde yaşadığımız anlık döviz kurları üzerinden spekülatif hamleler açıkça büyüyen Türkiye’ye karşı yapılan ekonomik bir darbedir. Zaman zaman kredi derecelendirme kuruluşları marifeti ile verilen gözdağları karşılık bulamayınca müdahale dozu arttırılarak darbe diyebileceğimiz bir kaos ortamına sürüklenmek isteniyor Türkiye. 
Bu hamlelerden sonra artık diyebiliriz ki; dünyada fiilen ekonomik savaş/ticari savaş dönemi başlamıştır. 
Yeni dünyaya yön veren aktörlerin artması özellikle Asya bölgesinin ekonomik cazibe merkezi haline gelmesi belli ki ABD’yi çıldırtıyor. Avuçlarının içinde uçup gitmekte olan gücü onu hırçınlaştırıyor. Giderayak dünyayı yangın yerine çevirmek için ne gerekiyorsa yapıyor. Tamamen spekülatif hamlelerle toplumun psikolojisini bozup kaos ortamı yaratmak ve milletin huzursuz, güvensiz bir ruh hali içine girmesi için çaba sarfediyor. 
Geçmişte olduğu gibi artık her şeye ve herkese hükmeden bir ABD yok. Meydan okuyan,hamle yapan, milletinin iradesi ile irade koyan yeni liderler var. ABD’nin bu hamleleri tamamen kendi iradesi ile karar alan Türkiye’nin büyük yürüyüşüne engel olma hamleleridir. Elbette etkileniyoruz, elbette yoruluyoruz, elbette zor zamanlar yaşıyoruz. İstiklal mücadelesi bedeli ve yükü ağır bir mücadeledir. Bir o kadar da kıymetlidir. Unutmayalım ki; her zorluğa bir kolaylık müjdelenmiştir. Her gece gündüze gebedir. Ve Allah gerçekten inananlara üstünlük vermiştir.
“Gevşemeyin,üzülmeyin eğer hakikaten inanıyorsanız muhakkak üstün olan sizsiniz.” 
İlahi telkinini akıllarımızda tutarak gerçekten inananlardan olmalıyız.
Şimdi bu oyunu da bozmak için seferberlik vakti.
Bu kaos ortamını fırsat bilip varlıklarını dövize yatıranlara müdahale ederek,
Kamudaki israfa acilen son vererek,
Topyekün üretim seferberliği için güçlü adımlar atarak,
Paradan para kazanma gayreti içinde olan vatan hainlerine fırsat vermeyerek oyun     bozmalıyız.
Geçmişte bu ülkenin kurtuluşu için alyanslarını bozduran insanlarımız vardı, bugün sermayesini ülkenin bekası için feda etme sorumluluğu olanlarımız gereğini yapmalıdır. Bu ülkenin kaynakları ile zenginleşenlerin bu ülkeye borcu vardır. Ödemek için bundan daha uygun bir zaman bulamayabilirsiniz. Herkes ama herkes sorumluluk almak zorundadır.
Bu ülke hepimizin. Biz kazanacağız.