İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Yeni haftada İmralı teması: DEM Parti'den üç isim adada

Yeni haftada İmralı teması: DEM Parti'den üç isim adada

Terörsüz bir gelecek için yeni bir aşamaya giriliyor. DEM Parti heyeti bugün İmralı’ya gidiyor. Gözler, PKK’nın silah bırakma süreci ve Ankara’da yapılacak temaslarda.

DEM Parti Heyeti İmralı Yolunda

Türkiye, terörsüz bir gelecek hedefiyle ilerlerken, önümüzdeki günler çözüm sürecinde yeni bir eşiği temsil ediyor. Bu kapsamda DEM Parti’den üç kişilik bir heyet, bugün İmralı Adası’na hareket ediyor.

Heyette Van Milletvekili Pervin Buldan, Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar ve avukat Özgür Faik Erol yer alıyor. Heyetin, terör örgütü PKK’nın silah bırakma kararının ardından Abdullah Öcalan ile bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

PKK silah bırakacak

PKK’nın fesih kararı sonrası Irak'ın kuzeyindeki yapılanmanın tamamen silahsızlanması gündemde. Bu doğrultuda yürütülen diplomatik ve güvenlik odaklı temaslar, hem bölgesel hem de iç siyasi dengeler açısından kritik önem taşıyor.

DEM heyetinin yalnızca İmralı’ya değil, önümüzdeki günlerde Ankara’da da önemli bir teması olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada DEM Parti temsilcileriyle görüşeceğini duyurdu. Cumhurbaşkanı, “Silah bırakmanın sonuna kadar takipçisiyiz. Dışişleri ve MİT bu süreci hassasiyetle izliyor,” dedi.

Yeni haftada yaşanacak bu temasların, terörle mücadelede yeni bir sayfa açıp açmayacağı merakla bekleniyor. Sürecin seyrine dair gelişmelerin Ankara ve bölgeden eş zamanlı olarak izleneceği ifade ediliyor.