Yeni Birlik Gazetesi Gündem Yeni infaz düzenlemesinde kırmızı çizgi: Öcalan’a af yok!

Yeni infaz düzenlemesinde kırmızı çizgi: Öcalan’a af yok!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni infaz düzenlemesinin detaylarını paylaştı. “Öcalan’a af” iddialarını yalanlayarak, düzenlemenin terör ve cinsel suçları kapsamayacağını belirtti. Hükümet, toplumsal vicdanı rahatsız etmeyen bir yaklaşım benimseyecek.

MUHABİR: Sibel Çınar

Yeni infaz düzenlemesine ilişkin kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan bilgi kirliliğine, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç son noktayı koydu. Bazı çevrelerin ortaya attığı “Öcalan’a af mı geliyor?” iddialarına açıklık getiren Bakan Tunç, bu yönde herhangi bir çalışmanın söz konusu olmadığını vurguladı.

TGRT Haber ekranlarında konuşan gazeteci Cem Küçük, Bakan Tunç’un kendisini arayarak doğrudan bilgi verdiğini ifade etti. 

Küçük, “Bakan bey çok açık konuştu; infaz düzenlemesi çalışmaları sürüyor ancak bu düzenleme ne genel af ne de terör suçlularını kapsayan bir içerik barındırıyor. Öcalan'a af iddiası tamamen asılsız" dedi.

Teröre Karşı Taviz Yok: Düzenleme Hassasiyetle Yürütülüyor

Adalet Bakanı Tunç’un verdiği bilgilere göre, yeni yargı paketinde yer alacak infaz düzenlemesi; uyuşturucu, terör ve çocuğa karşı cinsel suçlar gibi hassas alanları kesinlikle kapsamıyor. Bakan, “Toplumsal vicdanı rahatsız edecek hiçbir adım atılmayacak” mesajını vererek, Meclis’te milletvekillerinin görüşlerinin alınacağını ve düzenlemenin şeffaf şekilde ilerleyeceğini belirtti.

AK Parti’nin hazırladığı yargı paketinin içeriği netleşme aşamasında. Ancak bir nokta kesin: Devlet, terörle mücadelede en küçük bir geri adım atmayacak, milletin huzur ve güvenliğini her şeyin üzerinde tutacak.