İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Yeni paşa nereli?

Yeni paşa nereli?

Başkan Erdoğan’ın kadrosuna aldığı Huls Akar’ın yerine gelen yeni Genel Kurmay Başkanı olan Orgeneral Yaşar Güler nereli?

Başkan Erdoğan’ın kadrosuna aldığı Huls Akar’ın yerine gelen yeni Genel Kurmay Başkanı olan Orgeneral Yaşar Güler nereli?
Bir bakalım;
Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler kimdir?
Orgeneral Yaşar Güler, 1954 yılında Ardahan’da doğmuştur. Teğmen rütbesiyle 1974 yılında Kara Harp Okulundan, 1975 yılında Muhabere Okulundan mezun olmuştur.
Yani yeni paşa Bayburtlu değil         Ardahanlı..
Çünkü memur olan babası Ardahan’dayken dünyaya gelmiş yeni Genel Kurmay Başkanı.
Peki, paşa kendisini Ardahanlı his ediyor mu?
Bilemiyorum ama Ardahan’da doğup, uzun yıllar Ardahan’da yaşayanların yanı sıra öz be öz Ardahanlı olanların bile doğru dürüst Ardahanlı olduklarını diyemedikleri ve hala Karslıyım dedikleri bir süreçte yeni paşa Ardahanlılar ile Bayburtlular arasında kalmış durumda.
Çünkü Hülya Avşar’ın bie Ardahanlıyı demekten zorlanırken paşanın da hiçbir açıklamasında Ardahanlıyım dediğini duyan olmadı.
Sadece Hülya Avşar mı ki?
İstanbul’un yeni milletvekili Mehmet Karataş’ın Posoflu, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in yanında Tülay Kaynarca’nın Ardahan gecelerinde Ardahanlı, dışarıda yabancı olduklarına ne demek gerekir?
Bilmem ama saydıklarım ve sayamadıklarımın FOX’un başında ki Doğan Şentürk gibi göğüslerini gere gere ben Ardahanlıyım dediklerine şahsen ben hiç şahit olmadım.
Yudum gibi yerel sanatçıların bile Adıyamanlılar gecesine çıkmak Hülya Avşar gibi için Kayserili olan bir sülaleden geldiğini belirtip, Ardahanlıyım diyemediği bir zaman da paşanın Ardahanlıyım demesini beklemekte yanlış olur.
Gençlere nasıl sahip çıkılır?
‘Çocuklarımız, gençlerimiz geleceğimizdir’ diyenlerin bugünlerde ortalıkta olmadıklarını görmekteyiz.
Çünkü geçtiğimiz günlerde yaptığımız ve Ardahan’ı adeta tek başımıza İstanbul’a taşıdığımız Ardahan’ı tanıtma Günleri Bal Festivali ardından bir araya geldiğimiz arkadaşlarımın biraz dinlenelim derken asıl işimizin yeniden başladığını anlıyordum.
Çünkü Ardahanlı gençlerin sorumluluğunu da yüklendiğimiz şu günlerde Serhat Ardahan Spor’un Ardahan’ı Bölgesel Liginde temsil etmesi için baştan aşağıya yeniden kurulması gerekiyor.
Ve en önemlisi TFF’ye katılım parası olmak üzere yaklaşım 500 bin TL’ye ihtiyaç duymakta.
Bu nedenle durmanın zamanı değil diyerek yeni çıktığımız bu yolda gençlere sahip çıkacak Ardahanlılara ihtiyaç var.
Ve o Ardahanlıların nerede olduğunu bulmak iin başta İstanbul’u olmak üzere batı kentlerini ‘Ben kepçe büyük şehirler kazan’ diye arayıp bulmak gerek.
Ve bunun daha çok zor olduğunu anladığım şu günlerde bu işin yanı Ardahan’a, Ardahanlı gençlere sahip çıkmanın sadece benim işimin olmadığını anlamayanların olduğunu da görüyor ve ARDAFED Başkanlığı gibi Serhat Ardahan Spor başkanlığı konusunda da karar aşamasına geldiğimi de belirtmek istiyorum..