İstanbul'da, yeni doğan bebekleri anlaşmalı özel hastanelerin yeni doğan ünitelerine sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve kusurlu davranışlarda bulunarak ölümlerine neden olan 25'i tutuklu 46 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanık İlker Gönen'in intiharının ardından sanık sayısı 46 olan davada üçüncü duruşma gerçekleşti. Duruşmada 4 tutuklu sanık hakkında adli kontrol şartıyla tahliye kararı çıktı ve duruşma 21 Nisan Pazartesi gününe ertelendi.
Avukatlardan İddialı Beyanlar
Tutuklu sanık Serdar Yüksel'in avukatı, iddianameyi kesinlikle kabul etmediklerini belirtirken, Rıza Keykubad'ın avukatı, katılma taleplerinin reddedilmesini ve soruşturma aşamasının eksik yürütüldüğünü dile getirdi. Ayrıca, savcıyı tehdit eden kişilerden biri olan Tuğçe Toptemel'in avukatı, müvekkilinin adı geçtiği için tahliye edilemediğini savundu.
Adli Kontrol Şartıyla Tahliye Kararı
Duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye kararı verilen sanıklar arasında Birinci Hastanesi hasta hakları sorumlusu Emine Avcı, Esenyurt Reyap Hastanesi'nde medikal muhasebeci Funda Özen, ambulans şoförü Hüseyin Gündüz ve acil çağrı merkezi çalışanı Serdar Yüksel yer alıyor. Mahkeme, Adli Tıp Kurumu'na dosyayı göndererek maktul bebekler için ayrı inceleme yapılmasını kararlaştırdı.