İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Yenidoğan çetesi soruşturmasında ismi geçiyordu: CHP’li meclis üyesi istifa etti

Yenidoğan çetesi soruşturmasında ismi geçiyordu: CHP’li meclis üyesi istifa etti

Yenidoğan çetesi soruşturmasında ismi geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Ahmet Atilla Yılmaz, CHP'den istifa etti.

MUHABİR: Aydın Ozan Demir

İstanbul'da aralarında doktorlar ve hemşirelerin de olduğu bir çetenin, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olduğu ortaya çıkmıştı.

Bebeklerin durumunu daha ağır göstererek, olması gerekenden daha uzun süre yatışlarını sağlayan ve bu yolla SGK'den yüksek ücret tahsil eden çete aynı zamanda usulsüz şekilde düşümünü yaptıkları ilaçları hastaneden çıkarıp satarak maddi kazanç elde etmişti.

'Yenidoğan çetesi'ne yönelik soruşturmada şu ana kadar 47 şüpheliden 22'si tutuklanmış ve 10 hastanenin ruhsatı iptal edilmişti.

CHP'Lİ MECLİS ÜYESİ İSTİFA ETTİ

Odatv'nin haberine göre; Yenidoğan çetesi şüphelilerinden CHP Beylikdüzü Meclis Üyesi Ahmet Atilla Yılmaz'ın da bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Medilife Beylikdüzü Hastanesi'nin başhekim Ahmet Atilla Yılmaz istifa ettiği açıkladı. Yılmaz istifasında "Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal kimliğine de zarar vermemek için partiden istifa ediyorum" dedi.

İşte Yılmaz'ın istifa dilekçesi:

"KAMUOYUNA DUYURU

Dört kız babası ve 34 yıllık bir hekim olarak adımın bu vahim vakada anılmasından büyük bir üzüntü duyuyorum. Gerçeklerin biran önce ortaya çıkması ve adaletin tecelli etmesi için elimden gelen tüm çabayı göstereceğimi bildiririm. Çünkü hakkımda her ne kadar ihmali davranışla kasten adam öldürme ve suç işlemek amacı ile üye olma suçlamaları yöneltilmemişse de üzüntümün büyük olduğunu ifade etmek isterim. Tarafımın ifadesi alındıktan sonra salıverilmem ve göz altına alınmamış olmam da adaletin tecelli edeceğine ve gerçeklerin ortaya çıkacağına ilişkin inancımı yükseltmiştir.Yüce Türk adaletine güvenim tamdır. Sürecin siyasallaştırılması adına, mensubu olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimliğine de zarar vermemek için partimden istifa ediyorum.
Saygılarımla arz ederim.
Ahmet Atilla Yılmaz"

dilekce.png

ÖZGÜR ÖZEL SERT KONUŞMUŞTU

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuya dair açıklamasında "Medyaya İletişim Başkanlığı’ndan şunu pompalıyorlar. Efendim, bu işin içinde bir DEM’li var. Bu işin içerisinde CHP’nin bir belediye meclis üyesi var. Arkadaşlar, çok arayacaksanız, son lafı baştan söyleyeyim: Bu işin içinde, böyle içinde değil, 10 kilometre kenarında bir tane CHP’li varsa onu partide tutan namussuzdur, şerefsizdir." ifadelerine yer vermişti.