Yenişehir Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım konforunu artırmak ve mahallelerin yol ihtiyaçlarına kalıcı çözümler üretmek amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi. Son iki yılda, yaklaşık 100 bin metrekare kilitli parke taşı döşemesi gerçekleştirildi.
Merkezde ve kırsalda yapılan çalışmalar:
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, hem merkez hem de kırsal mahallelerde yol yapımı, bakımı ve yenileme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Mahallelerin öncelikli ihtiyaçları ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda hazırlanan çalışma programı kapsamında, altyapısı tamamlanan cadde ve sokaklar kilitli parke taşlarıyla yenileniyor. Özellikle uzun yıllardır yol sorunu yaşayan bölgelerde kalıcı çözümler üretilmeye odaklanıldı.
Başkan Özel: "İhtiyaç olan her noktaya ulaşıyoruz"
Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, çalışmaları değerlendirerek, göreve geldikleri günden bu yana merkez ve kırsal ayrımı yapmadan hizmet üretmeye gayret ettiklerini vurguladı. Başkan Özel, "İlçemiz genelinde yaklaşık 100 bin metrekare parke taşı döşemesi gerçekleştirdik. Önemli olan, yapılan her çalışmanın hemşerilerimizin günlük hayatına dokunması ve uzun yıllar hizmet verecek kalıcı bir çözüme dönüşmesidir" dedi.
Başkan Özel, ayrıca altyapısı tamamlanan bölgelerde üstyapı çalışmalarına hız verdiklerini belirterek, "Bir yolu bugün yapıp yarın yeniden kazmak istemiyoruz. Bu nedenle ilgili kurumlarla koordinasyon içerisinde, altyapısı tamamlanan cadde ve sokaklarımızı programımıza alıyoruz. Ekiplerimiz parke taşı ve yol düzenleme çalışmalarını gerçekleştiriyor. Böylece, belediyemizin kaynaklarını doğru kullanırken daha kalıcı hizmetler ortaya çıkarıyoruz" diye konuştu.

YENİŞEHİR BELEDİYESİ, İLÇE GENELİNDE ULAŞIM KONFORUNU ARTIRMAK VE MAHALLELERİN YOL İHTİYAÇLARINA KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETMEK AMACIYLA YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA SON İKİ YILDA YAKLAŞIK 100 BİN METREKARE KİLİTLİ PARKE TAŞI DÖŞEMESİ GERÇEKLEŞTİRDİ.