Yargı süreci başlıyor: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hâkim karşısına çıkacak
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davaya ilişkin tensip işlemlerinin tamamlanmasının ardından, ilk duruşma tarihi 9 Mart 2026 olarak belirlendi.
SORUŞTURMA SUÇ ÖRGÜTÜ İDDİASIYLA BAŞLAMIŞTI
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "İmamoğlu suç örgütü" iddiaları kapsamında başlatılan soruşturma, kapsamlı incelemelerin ardından kamu davasına dönüştü. Açılan dava, kamuoyunda uzun süredir tartışılan iddiaların yargı önüne taşınması açısından kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.
YARGI SÜRECİ BAĞIMSIZ ŞEKİLDE İLERLİYOR
Türk yargısı, davayı hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda ele alırken, kamu görevinde şeffaflık ve hesap verilebilirliğin önemine dikkat çekiliyor. Sürecin adil, tarafsız ve şeffaf biçimde yürütülmesi, hem hukuk sisteminin işleyişi hem de kamu vicdanı açısından büyük önem taşıyor.
KAMU KAYNAKLARININ KORUNMASI ÖN PLANDA
Yerel yönetimlerde kamu kaynaklarının doğru kullanımı, merkezi yönetim ve denetim mekanizmalarının öncelikli hassasiyetleri arasında yer alıyor. Bu dava, özellikle büyükşehir belediyelerinde mali denetimlerin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.