İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Yurt dışına çıkacaklar dikkat! Harç pulunda önemli değişiklik!

Yurt dışına çıkacaklar dikkat! Harç pulunda önemli değişiklik!

Yurt dışına çıkışlarda mecburi olan harç pullarıyla ilgili önemli bir değişikliğe gidildi. Uygulama 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren başlayacak.

KAYNAK: AA

Yurt dışına çıkışlarda kullanılan basılı harç pulları, 1 Ocak 2025 itibarıyla kaldırılıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) hazırladığı Yurt Dışına Çıkış Harcı Uygulama Genel Tebliği Taslağı'na göre, kağıt tasarrufu ve yeşil dönüşüm hedefleri doğrultusunda bu uygulamaya son verilecek.

Mevcut durumda, yurt dışına çıkış harcı; vergi daireleri, mal müdürlükleri, gümrük saymanlıkları, defterdarlık muhasebe müdürlükleri, yetkili bankalar, PTT vezneleri, GİB'in Dijital Vergi Dairesi ve mobil uygulamaları ile yetkili bankaların internet ve mobil bankacılık uygulamaları aracılığıyla ödenebiliyor.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte, 1 Ocak 2025'ten itibaren harç ödemeleri sadece elektronik ortamda yapılacak ve basılı harç pulu kullanımı sona erecek. Ancak, 2024 yılı sonu itibarıyla geçerli olan 500 Türk lirası üzerinden alınmış yurt dışı çıkış harç pulları, 10 Ocak 2025'e kadar geçerli olacak.

Elektronik ortamda yapılan ödemeler, sistem üzerinden kontrol edilebilecek ve çıkış işlemi sırasında harç tutarının kullanıldığı sisteme işlenecek.