İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Yüzlerce kişiye mezar olan binaları yapan Kavak İnşaat'ın sloganı: Biz yapalım siz yaşayın!

Yüzlerce kişiye mezar olan binaları yapan Kavak İnşaat'ın sloganı: Biz yapalım siz yaşayın!

Kahramanmaraş merkezli depremde yüzlerce kişinin ölümüne neden olan şirketin projelerini  “Biz Yapalım Siz Yaşayın” sloganıyla satışa çıkarmış. Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak’ın sahip olduğu Kavak İnşaat’ın  bu sloganı bir görsel haline getirerek sosyal paylaşım sitesinde profil fotoğrafı olarak kullandığı görüldü.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden ağır hasar alan ve yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki projelerin ortakları Nurdağı Belediye meclis üyesi Yunus Kaya ile Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak’ınolduğu ortaya çıkmıştı. Olayla ilgili soruşturmada  binaların müteahhidi olan Yunus Kaya ile ortaklığı ve inşaat aşamasında belediyenin yapması gereken denetimleri gerçekleştirmediği öne sürülen Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
ÖLDÜREN SLOGAN!

Ökkeş Kavak’ın inşaat şirketi Kavak İnşaat’ın sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasında profil fotoğrafı olarak “Müşteri memnuniyeti ve güven. Herkes ev sahibi oluncaya kadar, Biz yapalım siz yaşayın” sloganlarıyla hazırladığı bir görseli kullandığı belirlendi. Sitede yapılan paylaşımların sonuna da “Alıcılarına şimdiden hayırlı olsun” temennisi eklenmiş. Hala aktif olan sayfada onlarca ilanın “Biz yapalım siz yaşayın” sloganıyla verildiği görülüyor.
KAMERALAR ÖNÜNDE ŞİKAYET ETTİ

Nurdağı’nda yüzlerce kişinin ölümüne neden olanlarla ilgili herhangi bir işlem yapılmaması vatandaşların tepkisine neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın depremden günler sonra Nurdağı’na yaptığı ziyarette bir vatandaş kameralar önünde “Cumhurbaşkanım yüzlerce insanın ölümüne neden olan müteahhit kaçtı” diyerek müteahhittin yakalanmasını istedi. Bu şikayetin ardından Yunus Kaya Mersin’den yurtdışına kaçmak üzereyken yakalanmıştı. Malvarlığını yakınlarının üzerine devreden Kaya İslahiye Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttü soruşturma çerçevesinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.
BAŞKAN OLUNCA KARDEŞİNE DEVRETMİŞ!

Kaya tutuklandıktan sonra gözler Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak’a çevrildi. Yunus Kaya ile ortaklığı ve inşaat aşamasında belediyenin yapması gereken denetimleri gerçekleştirmediği öne sürülen Ökkeş Kavak da savcılık soruşturması çerçevesinde gözaltına aldı. Kavak ilk ifadesinde, deprem felaketinde çok sayıda yakınını kaybettiğini, daha önce müteahhitlik yaptığını ancak belediye başkanı olduktan sonra şirketi, kardeşi Osman Kavak'a devrettiğini söylemişti. Başkan Kavak ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

d714014a-7f57-497c-8614-4c32c6145bd362a95d4b-498f-40e3-95ad-ef5c8b3db3cd57bfbf1c-16d2-441d-96e4-9d61cea088cc1f7a8011-6355-4f89-9f74-b2e3562a237f5e8fb62b-b510-4004-951f-58c089f2d876

Ercan Öztürk