Spor 06.10.2018 18:44

Hazırlık Maçının Galibi Boğaziçi Sultans

Türkiye Korumalı Futbol 1. Lig takımlarından Boğaziçi Sultans, hazırlık maçında Ürdün Ligi Karması olan Jordan Eagles'ı 34-18 mağlup etti.
Hazırlık Maçının Galibi Boğaziçi Sultans

Bertan ERMAN

Boğaziçi Uçaksavar Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Sultans, ilk çeyrekte rakip takıma sayı şansı tanımadı. Temsilcimiz, Jordan Eagles’ın ivme yakalamasına rağmen soyunma odasına 14-12 önde gitti. Üçüncü çeyrekten itibaren oyunun hakimi olan Boğaziçi Sultans, karşılaşmayı 34-18 kazandı. Henüz dikilmediği için kalelerin olmadığı hazırlık karşılaşmasında herhangi bir alan golü olmadı ve touchdownlar sonrasında 2 sayılık denemeler gerçekleşti. Yapılan 2 sayılık denemelerde temsilcimiz, 2 kez sonuca ulaştı. Jordan Eagles ise, yaptıkları 3 tocuhdown sonrasındaki ekstra denemelerinde sayı çıkaramadı. Sultans’ta Nafizhan Türkmen ve Kaan Ültanır ön plana çıkan isimler olurken, oyun kurucu pozisyonundaki Serhat Erdem de, attığı touchdown paslarıyla takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Ayırca, Sultans'ın altyapı takımı olan İstanbul Janissaries'ten (Yeniçeriler) bazı oyuncular, Jordan Eagles karşısında forma giyme şansı buldu.

“BU BİR TAKIM OYUNU”

Kaan Ültanır (#82) ve Nafizhan Türkmen (#38)

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Kaan Ültanır ve Nafizhan Türkmen, korumalı futbolun bir takım oyunu olduğunun önemini vurguladı.

Savunmada da, rakip oyun kurucunun bir pasında interceptiona imza atan Kaan Ültanır, “Touchdownları Nafiz ile ben yapmış olabiliriz; ama her zaman dediğimiz gibi bu bir takım oyunu. Burada bir kişi eksik bir iş yaptığı zaman, diğerlerinin yaptığı işin hiçbir önemi yok. Herkesin birbirinin arkasını kollaması lazım. Bugün de takıma katkı verdiğim için çok mutluyum. Defansta da oynamak istiyordum zaten. Hem defansta hem ofansta güzel işler yapmayı düşünüyorum.” derken, Nafizhan Türkmen ise, “Takım olarak daha iyi bir seviyeye çıkmayı düşünüyoruz bu oyunda. Kaan’ın da söylediği gibi, bu oyun tüm takım olarak oynanan bir oyun. O yüzden takım arkadaşlarımın touchdownlardaki payları benden daha büyük. O yüzden hepsine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.