Siyaset - Politika 12.12.2020 14:28

"Kahramanlar, milletler için istiklal ve istikbalin milli refleksleridir"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Kahramanlar, milletler için istiklal ve istikbalin milli refleksleridir. Kahramanları olmayan milletler istiklalini de istikbalini de kaybetmeye mahkumdur." dedi.
"Kahramanlar, milletler için istiklal ve istikbalin milli refleksleridir"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in 9 Aralık 2020’de aldığı kararla “milli kahraman” olarak ilan ettiği 1. Karabağ Savaşı Gazisi İbad Hüseyinli’yi tebrik etti. Topçu, Aliyev’in bu kararının çok isabetli ve çok önemli bir karar olduğunu belirterek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 Yalçın Topçu, İbad Hüseyinli’nin Azerbaycan'ın milli kahramanı olmakla birlikte aynı zamanda Türk ve İslam aleminin de kahramanı olduğunun altını çizerek, Karabağ'ın Ermenistan işgal ve soykırımına uğradığı dönemde İbad Hüseyinli’nin insanüstü bir mücadele göstermiş olduğunu, bu kahramanlıklarından ötürü de Azerbaycan’ın merhum lideri Haydar Aliyev tarafından "Azerbaycan Bayrak Nişanı" ile taltif edildiğini belirterek şunları söyledi:

 “Halkın gönlünde Milli Kahraman olduğuna şahidim”

“İbad Hüseyinli’nin, işgalci bebek katili Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’ne ve onun mihmandarı ASALA terör örgütü üyelerine karşı verdiği

kahramanca mücadeleyi, başta anavatanı Azerbaycan ve Anadolu olmak üzere Türk-İslam dünyasındaki halkların kalbinde ve yüreğinde “Milli Kahraman” olduğuna şahidim, biliyorum.”

 “Sn. Aliyev’in bu kararı çok önemli bir olaydır”

 Topçu, Sn. Aliyev’in kararına ilişkin şunları kaydetti: “Şimdi ise, Ali Başkomutan Can Azerbaycan’ın hürmetli Cumhurbaşkanı azadlığın büyük mimarı İlham Aliyev'in İbad’ın sağlığında iken bu unvanı imzalayarak tescil etmiş olması çok önemli bir olaydır. Neden önemli olduğuna ise şu şekilde açıklık getireyim: Ali Başkomutan İlham Aliyev İbad’ın bu ünvanını tescil ederek bir kere Azerbaycan gençliğine şunu söylemiştir. Vatan için, millet için, devlet için, istiklal ve istikbalimiz için hiç bir şey düşünmeden, sağına soluna bakmadan düşman üzerine koşanları asla ve kat-a millette unutmayacak, devlette unutmayacaktır demiştir. Devletin unutmadığını da bu unvanı onayarak tescil etmiş, geleceğe şu mesajı vermiştir: milletlerin kahramanları daima devletinin nezdinde taktir görecektir ve bu tescil edilmiş kahramanlık gelecek kuşaklar için de bir rol model olma görevi görecektir. Azerbaycan halkı bu kıymetli imza ile karar altına alınan bu ünvanı hiç unutmayacaktır. Onun içindir ki Azerbaycan halkı dünya durdukça İbad gibi bir çok kahraman evlat yetiştirecektir. Ve inşallah o kahraman evlatlar sayesinde Azerbaycan her daim müstakil, özgür ve refah içerisinde bir devlet olarak üç renkli bayrağının gölgesi altında kıyamete kadar var olacaktır inşallah. Azerbaycan milli kahramanı ve Türk dünyasının kahraman evladı İbad Hüseyinli kardeşimi kutluyorum. Türk dünyasının bir mensubu olarak Ali Başkomutan hürmetli İlham Aliyev’i en kalbi selamlarla selamlıyorum.”

“Bu taltif gençlerimizi cesaretlendirecek ve gençlerimiz için rol model olmasının önünü de açacaktır”

 Topçu, Sn. Aliyev’in kararıyla ilgili kendisini bilgilendiren Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim’e de teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Hazar kardeşimin Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesindeki kararını göndererek bizi bilgilendirdiği için ona da çok teşekkür ederim. Kardeşim Ibad'ın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından “Milli Kahraman” olarak taltif edildiğini görünce dünyalar benim oldu. İbad zaten halkın gönlünde milli kahramandı. Bu karar Türk dünyasının bir evladı olarak beni de geleceğimiz açısından çok umutlandırdı çünkü bu karar gençlerimiz için çok önemli bir taltif olmuş oldu. Bu taltif gençlerimizi cesaretlendirecek ve gençlerimiz için rol model olmasının önünü de açacaktır.”

 Topçu, 12 Aralık 2003’te vefat eden Azerbaycan’ın merhum lideri Haydar Aliyev’i anarak, “aramızdan ayrılışının 17. yılında Can Azerbaycanımızın Ulu Önderi merhum Haydar Aliyev’i rahmetle anıyorum.” dedi.