Halkbank web
Ekonomi 17.03.2022 07:00

SEÇKİN LİDERLİK ÖDÜLÜ DR. YILMAZ ARGÜDEN'İN

ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden Uluslararası Endüstri Mühendisliği Birliğinin Seçkin Liderlik Ödülü'nü kazandı.
SEÇKİN LİDERLİK ÖDÜLÜ DR. YILMAZ ARGÜDEN'İN

ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden Uluslararası Endüstri Mühendisliği Birliğinin Seçkin Liderlik Ödülü’nü kazandı.

Uluslararası Endüstri Mühendisleri Birliği (IEOM), verdiği Seçkin Liderlik Ödülü’ne, ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden’i layık gördü. Dr. Argüden’e ödülü 10 Mart 2022 akşamı, Birliğin 2022 Konferansının Gala Yemeğinde düzenlenen bir tören ile verildi.

Ödül Töreninde IEOM Başkanı Prof. Dr. Hamid Parsaei “Bu yıl 60’ı aşkın ülkeden 1100’ü aşkın katılım sağlanan bu uluslararası konferans endüstri mühendisliğini bilimsel açıdan ileriye taşıyacak” dedi. Ödül jürisi başkanlığını yapan Emeritus Prof. Dr. Abu Masud’a ve Frederick Taylor Ödülünü kazanan Dr. Adedeji Badiru’ya çalışmaları için teşekkürlerini iletti.

Seçkin Liderlik Ödülünü kazanan Dr. Argüden ise törende yaptığı konuşmada “Endüstri mühendisliğinin yaşam kalitesini geliştirdiğini ve her sektörde verimliliğin, sürekli gelişmenin ve yapay zekâ gibi geleceğin iş alanlarının temeli olduğuna” dikkat çekerek, “Endüstri mühendisliği kariyerine 1977 yılında henüz öğrenciyken başlamış bir kişi olarak bu meslek ödülüne layık görülmekten büyük onur duyduğunu” ifade etti

Merkezi ABD’nin Michigan Eyaletinde yer alan Uluslararası Endüstri Mühendisleri Birliği, Endüstri Mühendisliği ve Operasyon Yönetimi alanında eleştirel düşüncenin ve bilimsel gelişmenin etkin kullanımını küresel olarak teşvik eden ve dünyada bu alanda etkili olan insanlar arasında iletişim ve ağ kurma araçları sağlayan bir birliktir.

Seçkin Liderlik Ödülü, Uluslararası Endüstri Mühendisleri Birliği tarafından, endüstri mühendisliği alanında akademik yayınları, liderlik başarıları veya teknik kazanımları ile fark yaratan, mesleğe ve topluma uzun ve seçkin katkıları bulunan kişilere veriliyor.

Dr. Argüden Endüstri mühendisliği kariyerine, 1977 yılında henüz Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenciyken Koç Holding Ar-Ge Merkezi’nde başladı. 1980 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden birincilik ile mezun olarak doktora için NATO bursuyla ABD’ne giden Dr. Argüden, Stratejik Analizler konusundaki doktorasını RAND Graduate School’dan Üstün Başarı Ödülü ile aldı.

Dr. Argüden, 1991 yılından bu yana geliştirdiği yaratıcı ve yenilikçi yönetim stratejileri ve toplumsal katkılarıyla ile dünyada en iyi tanınan Türk yönetim danışmanlığı şirketi ARGE Danışmanlık’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürüyor.

Ayrıca, Dr. Argüden, Rothschild & Co. yatırım bankasının Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığının yanı sıra kariyeri boyunca çeşitli ülkelerde 70’i aşkın şirketin yönetim kurulunda görev almıştır. Deneyimlerini Boğaziçi Üniversitesi’nde, Koç Üniversitesi’nde ve Harp Akademilerinde strateji dersi vererek, kitapları ve köşe yazılarıyla paylaşıyor.

Yönetim Kurulları ve Yönetişim konusundaki çalışmalarıyla dünyada tanınan, kitapları ve makaleleri birçok dilde yayınlanan Dr. Argüden, Business at OECD (BIAC) Yönetişim Komitesi Başkanlığı, IFC Kurumsal Yönetişim Danışma Kurulu üyeliği gibi uluslararası görevler üstleniyor ve Argüden Yönetişim Akademisi Vakfı’nın Mütevelli Heyet Başkanlığını yapıyor.