Güzellik 20.10.2018 21:13

Yüze Dolgu Uygulamaları

Deri içine ve deri altına enjekte edilerek yapılan dolgu maddeleri; cillteki çukurları yok etmek, kırışıkları gidermek, yanaklara dolgunluk vermek, ince dudaklara hacim kazandırmak ve yara izlerini tedavi etmek amacıyla uygulanan maddelerdir.
Yüze Dolgu Uygulamaları

İnsanlarda sosyokültürel gelişmelere bağlı olarak daha genç ve güzel görünme ihtiyacı artmaktadır. Tıpkı vücudumuz ve organlarımızın yaşlanması gibi deride yaşlanmakta ve bu yaşlanma sürecinde değişimler göstermektedir. Cildimiz yaşlandıkça kollajen, elastin doku ve hyaluronik asit miktarında azalma meydana gelir. Dolgu maddelerinden en çok tercih edileni hyalüronik asittir. Hyalüronik asit İnsan vücudunda zaten bulunan bir madde olduğundan vücut tarafından kolaylıkla kabul edilir. Cilt sağlığı için önemli bir madde olan hyaluronik asit kırışıklığı, ciltteki çöküklüğü ortadan kaldırdığı gibi aynı zamanda cildi besler. Doğru amaçlarla yapılan estetik girişimler bireylerin psikolojilerini, özgüvenini, iş ve sosyal hayattaki etkileşim ve başarısını olumlu yönde etkilemektedir.

Hyaluronik asitli deri dolgularının sıklıkla uygulandığı alanlar:

Burun ve ağız kenarı, kaş arası gibi kalın çizgilenmelerin yanında kaz ayakları, dudak üstü ve yanaktaki gibi ince çizgilenmeler için de kullanılır. Botulinum toksin ile kombine edilerek yapılan uygulamalar ile daha iyi düzelmeler elde ediyoruz.

Dudağı dolgunlaştırmak ve daha çekici hale getirmek:

Dudaklar yaş ile hacmini ve şeklini kaybeder. Bu hacim kayıplarının düzeltilmesi yanında dudaklarda var olabilen asimetri, ince dudaklar hyaluronik asitli dolgular ile düzeltilebiliyor.

Yanak dolgunlaştırma:

Yaş ile beraber yüzdeki yağ ve kemik yapılarda oluşan değişimleri dolgu uygulamaları ile düzeltmek mümkündür.

Göz altı ışık dolgusu:

Göz altında oluşan çöküklük ve morluk bireyi olduğundan daha yorgun ve yaşlanmış gösterir. Göz altı ışık dolgusu ile daha dinlenmiş daha genç bir görünüme kavuşabilirsiniz.

BURUN DOLGUSU (BURUNDA AMELİYATSIZ ESTETİK) nedir?

Hayalinizdeki buruna ameliyat olmadan kavuşabilirsiniz. Uzun yıllardır yüz gençleştirme ve ameliyatsız yüz estetiğinde kullanılan hyaluronik asit dolguları burunda da güvenli bir şekilde uygulanır.

Burun Dolgusu hangi amaçlarla yapılır?

·         Burun sırtını düzleştirmek

·         Burundaki eğrilikleri gidermek

·         Burun ucunu kaldırmak

·         Burundaki asimetrileri düzeltmek

Yüze dolgu uygulaması nasıl yapılır:

Yüze dolgu uygulamasından önce anestetik krem sürülür. İnce iğne uçlu bir enjektör yardımı ile hyalüronik asit maddesi istenilen bölgeye enjekte edilir. Uygulama süresi yaklaşık 15-20 dakika olup; dolgu maddesi hemen etkisini göstermektedir.