Yeni Birlik Gazetesi Iga Swiatek Amerika Açık'ta ilk kez şampiyon oldu

Iga Swiatek Amerika Açık'ta ilk kez şampiyon oldu

Amerika Açık'ta Ons Jabeur'u finalde 2-0 mağlup eden Iga Swiatek kariyerinin üçüncü; sert kortta ise ilk Grand Slam zaferini yaşadı.

Mina ÖZERTAN

Iga Swiatek rüya gibi geçen 2022 sezonunu Amerika Açık şampiyonluğu ile taçlandırdı. Swiatek sezonun son Grand Slam'i Amerika Açık'ta şampiyon oldu.

21 yaşındaki tenisçi; bu yılın formda isimlerinden ve son Wimbledon finalisti Ons Jabeur'u set kaptırmadan 6-2 ve 7-6'lık setlerle 2-0 mağlup ederek kupaya uzandı.

SERT KORTTA İLK SLAM

Kariyerinin 3. Grand Slam zaferini yaşayan Polonyalı tenisçi; ilk kez bir sert kort Slami'nde şampiyon oldu. Iga daha önce 2020 ve 2022 yıllarında Roland Garros'ta şampiyon olmayı başarmıştı.

Swiatek ayrıca Amerika Açık zaferi ile birlikte 2022 yılında toplamda 7. şampiyonluğunu da yaşamış oldu.

JABEUR 2. FİNALİNDE DE MAĞLUP

Tunuslu Ons Jabeur ise; bu yıl Wimbledon'da oynadığı ilk Slam finalinin ardından Amerika Açık'ta çıktığı 2. final maçından da mağlubiyetle ayrıldı.