İstanbul
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İş adamı İshak Alaton hayatını kaybetti

İş adamı İshak Alaton hayatını kaybetti

Alarko Holding Onursal Başkanı İshak Alaton (89), kaldırıldığı hastanede kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi. YENİBİRLİK İSTANBUL - Alarko Holding'in kurucusu ve Onursal Başkanı iş adamı İshak Alaton, 89 yaşında hayatını kaybetti. Holding yetkililerinden alınan…

Alarko Holding Onursal Başkanı İshak Alaton (89), kaldırıldığı hastanede kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi.

YENİBİRLİK İSTANBUL - Alarko Holding'in kurucusu ve Onursal Başkanı iş adamı İshak Alaton, 89 yaşında hayatını kaybetti.

Holding yetkililerinden alınan bilgiye göre, Alaton, son dönemde yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden 9 Eylül Cuma günü taburcu oldu. Bugün kalp yetmezliği nedeniyle Beylikdüzü'nde özel bir hastaneye kaldırılan Alaton, burada yaşamını yitirdi.

Alaton'un cenaze törenine ilişkin bilgilerin henüz belli olmadığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'ndan taziye 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da 89 yaşında hayatını kaybeden iş adamı İshak Alaton'un ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileğinde bulundu. 

Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, "Ülkemiz için çok değerli hizmetlerde bulunan vatansever iş adamı İshak Alaton'u kaybettik. Sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum." şeklinde paylaşımda bulundu. 

İshak Alaton kimdir?
İstanbul'da 2 Eylül 1927'de doğan Alarko Holding Onursal Başkanı İshak Alaton, 1942'ye kadar Şişli Terakki Lisesi'nde okudu.

Saint Michel Fransız Lisesi'nden 1946'da mezun olduktan sonra, askerliğini 1947-1948 yıllarında yedek subay olarak Polatlı Topçu Okulu'nda yaptı.

Alaton, 1951'de İsveç'e giderek, iş hayatına Motala Lokomotif Fabrikası'nda kaynak işçisi olarak başladı. Bir yıllık kaynak işçiliği sırasında gece kurslarına giderek teknik resim öğrendi ve aynı fabrikada teknik ressam olarak iki yıl daha çalıştı.

1954'ün başında Türkiye'ye dönen Alaton, aynı yıl Üzeyir Garih ile birlikte Karaköy'de Vefai Han'da Alarko Kolektif Şirketi'nin kuruluşuna imza attı. 1954'te, Üzeyir Garih ve İshak Alaton'dan oluşan Alarko Holding'in iki kişilik kadrosu, apartman kaloriferi tesisatçılığı hizmeti ile Türk sanayi dünyasındaki ilk adımı gerçekleştirdi.

1973'te Alarko'nun halka açık bir holding olmasından beri üstlendiği Alarko Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 15 Mayıs 2015'te Alarko'yu birlikte kurduğu merhum Üzeyir Garih'in oğlu Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Garih’e devrederek "Alarko Holding Onursal Başkanı" unvanını aldı.

İsveççe, İngilizce, Fransızca ve İspanyolca bilen İshak Alaton, Türkiye Sosyal ve Ekonomik Etüdler Vakfı (TESEV) ve Açık Toplum Vakfı kurucularındandı.

Ayrıca, 1998-2012 yılları arasında Güney Afrika İstanbul Fahri Başkonsolosluğu görevini üstlenmiş olup İsveç "Birinci Sınıf Kuzey Yıldızı Nişanı" ve "İspanya Kraliyet Sivil Liyakat Nişanı" sahibi oldu.

1958'de İsveç'te Margarete von Proschek ile evlenen İshak Alaton, iki çocuk, üç torun sahibiydi.